Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Július 03. 17:00, kedd | Sport

17 évesen meghalt a magyar kosárlabdázó

17 évesen meghalt a magyar kosárlabdázó

Tizenhét évesen meghalt a pécsi Rátgéber Akadémia tehetséges kosárlabdázója, Szentpáli Bence. A fiatal sportoló gyógyíthatatlan beteg volt, adja hírül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közleménye.

Egy évvel ezelőtt, 2017 májusában, Székesfehérváron még csapatkapitánya volt az Országos Kadett Döntőn szereplő pécsi csapatnak Szentpáli Bence, majd egy nagyon ritka, ám annál agresszívebb kór támadta meg szervezetét. Bence az orvosok, a család, a barátok és sporttársak segítségével hősiesen harcolt, de az orvostudomány mai állása szerint nem volt esélye.

Alig egy hónapja még több százan köszöntötték 17. születésnapján. Mindenki – köztük sok felnőtt válogatott, de videoüzenetben amerikából még egy NBA-s játékos is – bíztatta a fiatal sportolót, aki boldogan fogadta a köszöntéseket.

Szentpáli Bence emléke előtt tisztelegve 2018. július 5-én, csütörtökön este 20 órakor Pécsett, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának főbejáratánál közös gyertyagyújtást tartanak.

Forrás: origo.hu

Kép: Rátgéber Akadémia Facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.