Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2018. Július 03. 17:00, kedd | Sport

17 évesen meghalt a magyar kosárlabdázó

17 évesen meghalt a magyar kosárlabdázó

Tizenhét évesen meghalt a pécsi Rátgéber Akadémia tehetséges kosárlabdázója, Szentpáli Bence. A fiatal sportoló gyógyíthatatlan beteg volt, adja hírül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közleménye.

Egy évvel ezelőtt, 2017 májusában, Székesfehérváron még csapatkapitánya volt az Országos Kadett Döntőn szereplő pécsi csapatnak Szentpáli Bence, majd egy nagyon ritka, ám annál agresszívebb kór támadta meg szervezetét. Bence az orvosok, a család, a barátok és sporttársak segítségével hősiesen harcolt, de az orvostudomány mai állása szerint nem volt esélye.

Alig egy hónapja még több százan köszöntötték 17. születésnapján. Mindenki – köztük sok felnőtt válogatott, de videoüzenetben amerikából még egy NBA-s játékos is – bíztatta a fiatal sportolót, aki boldogan fogadta a köszöntéseket.

Szentpáli Bence emléke előtt tisztelegve 2018. július 5-én, csütörtökön este 20 órakor Pécsett, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának főbejáratánál közös gyertyagyújtást tartanak.

Forrás: origo.hu

Kép: Rátgéber Akadémia Facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 06:53, csütörtök | Sport

Súlyos magyar vereség Dániától a negyeddöntőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban.

2023. Január 25. 13:52, szerda | Sport

Messi mégis távozhat a PSG-ből

Sajtóhírek szerint fordulat állhat be Lionel Messi ügyében és a hétszeres aranylabdás futballista mégis távozhat a Paris Saint-Germain együttesétől.

2023. Január 24. 12:36, kedd | Sport

Gareth Bale jövő héten elkezdi golfpályafutását

Jövő héten megkezdi golfpályafutását a labdarúgó-karrierjét két hete lezáró Gareth Bale.

2023. Január 24. 06:36, kedd | Sport

Dánia lesz a magyarok ellenfele a negyeddöntőben

A címvédő Dánia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a szerdai, stockholmi negyeddöntőben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.