Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2020. Január 03. 18:24, péntek | Helyi

17 évet is kaphat, gyilkossági kísérlettel gyanúsítják a tanárnőjét megkéselő Jedlikes diákot

17 évet is kaphat, gyilkossági kísérlettel gyanúsítják a tanárnőjét megkéselő Jedlikes diákot

A 17 éves H. András december elején, az egyik győri középiskolában késelte meg az osztályfőnöknőjét fizikaórán, mert korábban rossz jegyet kapott tőle.

A Magyar Nemzet információi szerint a fiú most igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatra vár. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni gyilkossági kísérlettel gyanúsítja.

A diákot eddig kétszer hallgatták ki, már az első alkalommal beismerte és megbánta a támadást, bár a késelésre, elmondása szerint, egyáltalán nem emlékszik. A második kihallgatása a karácsony előtti hétfőn volt, akkor sem tudott többet elmondani, nem tudja, miért támadt rá – írja a Magyar Nemzet.

Az ügyvédje, Faragó Péter a lapnak azt mondta, hogy az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett azért is fontos lenne védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri. A vizsgálat azonban még el sem kezdődött.

Az eddigi tanúkihallgatások alapján már közfeladatot ellátó személy elleni gyilkossági kísérlettel gyanúsítja a rendőrség H. Andrást, amiért akár 15 évre is börtönbe kerülhet.

Valószínűleg még egyszer, vagy akár többször is kihallgathatják még a fiú osztálytársait, barátait és családtagjait is. Az Origónak azt mondták az iskolatársai, hogy korábban többször is említette, hogy meggyilkolja a tanárnőt. Ha ez beigazolódik, még súlyosabb lehet a gyanúsítás, kitervelt, vagy akár aljas indokból, közfeladatot ellátó személy elleni gyilkossági kísérletre is módosíthatják. Előjelei valószínűleg voltak a támadásnak, mert a fiú szülei pszichiáterhez kértek időpontot. A gyerek folyamatos gyomorgörcsre, hányingerre, hasmenésre panaszkodott a stressz miatt.

Ahogy korábban megírtuk, a 17 éves fiú a második órán, matematikából kapott egy hármast a tanárnőtől. Ezek után az ötödik óra fizika volt, amit ugyanaz a tanárnő tartott. A fiú óra elején kivitte a füzetét, hogy megmutasson benne valamit a pedagógusnak, ezek után hátulról leszúrta. Az Origónak az egyik iskolatársa beszélt arról, hogy közvetlenül a támadás után megkérdezték tőle, hogy miért. Erre azt válaszolta:


"Ebből majd tanul a tanárnő."

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 09:15, szombat | Helyi

Városi rangadó jön

Városi rangadót játszik a hétvégén a Gyirmót FC Győr és az ETO FC Győr a labdarúgó NB II-ben.

2023. Április 01. 08:15, szombat | Helyi

Április 20-ig még nem büntetnek az újonnan kialakított fizetős zónában

Április 20-ig csak figyelmeztetik és nem büntetik azokat, akik parkolójegy, illetve -bérlet váltása nélkül állnak meg az újonnan kialakított fizetős zónában.

2023. Április 01. 07:16, szombat | Helyi

Rekordlétszámú látogatót fogadott a Győri Jégsport Központ

A Győri Jégsportért Alapítvány és a Győri ETO Hockey Club a közelmúltban zárta a 2022/23-as korcsolya szezont.

2023. Március 31. 11:14, péntek | Helyi

Méltó emlék a két győri hősnek

Különleges emlékművet avatott fel kedden Győrben az Arrabona Városvédő Egyesület.