Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. November 20. 14:06, kedd | Belföld

170-nel száguldozott Budapesten - Nem ússza meg a bűntetést

170-nel száguldozott Budapesten - Nem ússza meg a bűntetést

A Budapesti Rendőr-főkapitányság november 16-án 20 órától november 17-én 3 óráig fokozott közúti ellenőrzést szervezett Budapest területére.

Az ellenőrzés egyrészt a budapestiek nyugalmát az éjszakai órákban zavaró, szabálytalan járművezetők kiszűrésére irányult, akik a közlekedésben másokra veszélyt is jelenthetnek, másrészt az általuk használt járművek műszaki állapotának és megfelelőségének vizsgálatát célozta.

Az ellenőrzések során a rendőrök engedély nélküli átalakítás miatt 14 gépkocsi forgalmi engedélyét vették el a helyszínen, ezen belül egy engedély nélküli, személyszállítási szolgáltatást végző limuzinét.

Az érintett járművezetőkkel szemben a rendőrség egy esetben helyszíni bírságot szabott ki, illetve szabálysértési eljárást kezdeményezett. Egyéb szabálysértések elkövetése miatt további négy esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrök a város több pontján sebességellenőrzést is végeztek. Ennek során a legnagyobb mért sebesség 165 km/h volt a megengedett 70 km/h helyett. Emiatt, valamint további 99 sebességtúllépés ügyében közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Forrás: origo.hu

Címkék: autós hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.