Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2010. Október 19. 14:33, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

17 év a rablógyilkosnak

17 év a rablógyilkosnak

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és társtettesként elkövetett magánlaksértés miatt jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítélte hétfőn a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2007 augusztusában bet

A bűncselekmény elkövetésekor 21 és 22 éves tiszacsegei férfiak aznap sokat vesztettek játékgépen. A fiatalabb azt mondta a társának, hogy idős ismerősétől kér kölcsön. Elmentek hát az idős ember házához, s míg a 22 éves a biciklikre vigyázott a ház előtt, a fiatalabb beugrott a kerítésen. A betörés zajára azonban felébredt a 98 éves gazda. Támadója erre visszalökte az ágyra, s többször olyan súlyosan megütötte, hogy a bácsi a sérüléseibe belehalt. Kint várakozó társa nem sokkal ezután bement a házba, s bár látta a bácsi állapotát, csatlakozott a fiatalabbhoz, értéktárgyak után kutattak. Ellopták a bácsi 80 ezer forintját és pár üveg italt. A halott bácsit másnap a lánya találta meg, amikor ebédet vitt neki. A rendőrséget is ő értesítette.

Az orvosi szakvélemény szerint a sértett agyzúzódást, arc- és nyelvcsonttörést szenvedett, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét az idejében érkező orvosi szaksegítség sem menthette volna meg.

Az ítélőtábla az elsőrendű vádlott esetében 14-ről 17 év fegyházbüntetésre súlyosbította az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét, a férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében találta bűnösnek - közölte Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivője hétfőn a Független Hírügynökséggel. Hozzátette: az I. rendű vádlott elkövetéskor 22 éves társát első fokon 10 év fegyházra ítélte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság, az Ítélőtábla azonban eltérő jogi minősítést állapított meg, így büntetését enyhítette, társtettesként elkövetett magánlaksértés miatt 7 év börtönre ítélte. A minősítésből kikerült a társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.