Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Július 23. 11:35, kedd | Külföld

18 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el a Titanic néhány utasát megmentő sétabot

18 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el a Titanic néhány utasát megmentő sétabot

A nevét elhallgattató nyertes licitáló személye 18 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett a történelem egy darabjáért.

A Titanic egyik túlélőjének világító sétabotja 62 500 dollárért (18,1 millió forint) kelt el egy Rhode Island-i árverésen, ahol a hajózás volt a téma – közölte a Guernsey’s aukciósház hétfőn.

Ella White egykori amerikai utas a botban lévő lámpa fényével adott vészjeleket a mentőcsónakból az 1912-ben történt hajószerencsétlenség után. A pénteken és szombaton a newporti nemzetközi hajórestaurátori iskolában tartott árverésen sokkal nagyobb összeget vártak a botért, akár 300-400 ezer dollárt is – mondta Arlan Ettinger, az aukciósház elnöke, aki a Titanic elsüllyedését túlélő dolgok közül ezt a botot tartotta az egyik legkülönlegesebbnek.

A győztes licitáló azt mondta, egy angol barátja nevében vett részt az árverésen. Walter Lord amerikai történész Titanic-könyve és a baleset utáni nyomozás szerint Ella White vállalta, hogy jelzéseket ad le a 8-as számú mentőcsónak nevében úgy, hogy világító sétabotjával integet.

A tárgyat a Williams család bocsátotta árverésre. Brad Williams azt mondta, nagymamája White unokahúga volt, aki az idős nő üzleti ügyeit intézte. Amikor White 85 évesen, 1942-ben meghalt, az unokahúg örökölte a botot, amelyet lányára hagyott, ő pedig Brad Williamsre.

Forrás: hirado.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.