Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 21. 07:17, szombat | Sport
Forrás: STOP / MTI

18:5-ös diadallal váltottuk meg a londoni belépőjegyet

18:5-ös diadallal váltottuk meg a londoni belépőjegyet

A magyar női vízilabda-válogatott kijutott a londoni olimpiára.

A csapatsportok közül a férfi vízilabda és a férfi kézilabda után harmadikként sikerült ez a Merész András irányította női pólósoknak, akik a trieszti selejtező tornán a pénteki keresztbejátszásos negyeddöntő első párjában Kazahsztán legjobbjainak magabiztos legyőzésével szerezték meg a jogot a nyári ötkarikás játékokon való szereplésre.

A nyolc közé csoportelsőként jutott be a januári, hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott, miután a vb-harmadik oroszokat 13-12-re legyőzte, majd a házigazda olaszoktól elszenvedett 11-9-es vereséget követően a spanyolokon kerekedett felül 10-9-re. Pénteki ellenfele, a pólótudásból nálánál jóval szerényebb szinten álló kazah gárda a másik csoportban a negyedik lett.

Eredmény, negyeddöntő:
Magyarország-Kazahsztán 18-5 (6-1, 3-1, 4-1, 5-2)
------------------------------------------------
a magyar góldobók: Bujka 4, Keszthelyi, Antal 3-3, Menczinger, Kisteleki 2-2, Czigány, Tóth, Szücs, Drávucz 1-1

Antal Dóra a kezdést követően távoli lökettel azonnal vezetéshez juttatta a Merész-csapatot, s bár 3-1-nél, a ljubljanai jégkorong vb-ről átruccant magyar szurkolók harsány buzdítása a váratlan kazah szépítő találatnál egy pillanatra megtört, rögtön utána újfent zenghetett a kórus - Ria, ria, Hungária! -, mert a magyar gólzápor rendületlenül folytatódott. Olyannyira, hogy az első negyed végén 6-1-es vezetést mutatott a Bruno Bianchi uszoda eredményjelzője.

A második játékrész "furcsasága" az volt, hogy a hetedik magyar gólra több mint három percet kellett várni, ekkor Menczinger Kata bombája a kapus kezét bevíve ért célt (7-1). A nagyszünetig tovább nőtt az előny, a félidei 9-2-es állás a megúszásból eredményes Keszthelyi Rita révén alakult ki.

Nem állt le az együttes a harmadik negyedben sem: Szücs Gabriella hetedikként csatlakozott a társakhoz (10-2), s a tízgólos különbség is meglett: büntetőből Kisteleki Hanna pattintott a léc alá (12-2). A váratlan kazah szépítésre válaszul pedig a csapatkapitány Drávucz Rita állította vissza a kétszámjegyű differenciát(13-3).

A rokonszenvesen küzdő kazahok belőtték negyedik és ötödik góljukat is a befejező negyed elején, riposztként Bujka centerezett egymás után kétszer is nemcsak erőszakosan, de hatásosan is (15-5). A találkozó hajrájában tovább duzzadt az előny, még úgy is, hogy a 23. születésnapját éppen pénteken ünneplő Csabai Dóra csavarja fölé szállt, de ezt aligha bánta. A vége pedig kiütéses értékű siker lett: 18-5-re diadalmaskodott a csapat.

A medencében a lányok önfeledt örömúszkálása következett hosszú és boldog perceken át, tökéletesen indokoltan, hiszen azzal, hogy nyert, a magyar női vízilabda-válogatott is indulhat az olimpián.

A trieszti tornáról az első négy kerül az ötkarikás mezőnybe.

A londoni játékokra kvótát szerzett csapat tagjai:
Bolonyai Flóra, Gangl Edina (kapusok), Antal Dóra, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Czigány Dóra, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Menczinger Kata, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó (mezőnyjátékosok)

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.