Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 12. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

1,9 milliárd forintból a héten elkezdődik az új győri kiállítási központ építése

1,9 milliárd forintból a héten elkezdődik az új győri kiállítási központ építése

A héten elkezdődik a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ építése Győrben. Mayer Gábor projektfejlesztési vezető, a Kék Dunának elmondta, a Csodák Palotájához hasonló interaktív központ a városra jellemző járműipari tevékenysé

A beruházás 1,9 milliárd forintból valósul meg. Ebből 1,7 milliárd forint az uniós támogatás, 200 millió forint pedig önkormányzati forrás. Az intézményt a Széchenyi Egyetem, illetve az önkormányzat közösen működteti majd. A Mobilis várhatóan jövő áprilisban nyitja meg kapuit és 2700 négyzetméteren várja az érdeklődőket.
Az építkezéssel párhuzamosan elkezdődik a központ eszközparkjának beszerzése is. A közbeszerzési eljárás január végén zárul le.

Mayer Gábor hangsúlyozta, hogy a kiállítási központot már most is népszerűsítik, egyelőre főleg a középiskolás diákok körében. A látványos Fizika-show-k idén is folytatódnak, a szervezők jelenleg a programok kialakításán és a finanszírozási források felkutatásán dolgoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.