Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2018. Március 01. 10:00, csütörtök | Külföld

2 milliárd dollárból bővítik a párizsi Disneylandet

2 milliárd dollárból bővítik a párizsi Disneylandet

A párizsi Disneyland eléggé megsínyli azt, hogy a francia turizmus visszaesett a terrortámadások miatt. Ezért új, tematikus helyszínekkel bővítik a parkot. Körülbelül 520 milliárd forintnak felel meg.

Az ambiciózus terveket Robert Iger, a Disney vezérigazgatója közölte a sajtóval, miután találkozott a francia elnökkel, Emmanuel Macronnal.

A fejlesztések 2021-ben kezdődnek, építenek több új helyszínt, tematikus lesz a Jégvarázs (Frozen) és a Csillagok háborúja (Star Wars) rész is. Emellett egy új tavat is akarnak ásni a parkba.

A beruházásokra azért van szükség, mert az 1992-ben nyílt park az elmúlt években sok látogatót vesztett, és az eddigi kisebb fejlesztések nem bizonyultak elégségesnek.

A látogatószám csökkenése összefüggésben van azzal, hogy a terrortámogatások miatt eleve kevesebb turista érkezik a francia fővárosba – írja a BBC.

A nemzetközi Disney tavaly átvette a teljes irányítást a park felett, ugyanis felvásárolta az Euro Disney részvényeit.

A park 32 kilométerre keletre fekszik Párizstól, és a Disney közlése szerint 16 ezer embernek ad munkát, és a francia turizmus bevételeinek 6 százalékáért felel.

A Disney párizsi parkja az elmúlt 25 évből 18-szor volt veszteséges, ami a befektetők szerint az alacsony látogatószámnak és a Disney magas jogdíjainak volt köszönhető.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Bertrand Guay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 08:57, szombat | Külföld

OKF: megkezdték a beavatkozást a magyar tűzoltók Észak-Macedóniában

Megkezdték a beavatkozást a magyar tűzoltók Észak-Macedóniában, az ország délnyugati részén; Breznicában, egy nemzeti parkban vetik be őket. Az 1200 méter magas hegységben egy falut kell megvédeniük

2024. Augusztus 02. 07:56, péntek | Külföld

Zelenszkij: Oroszországnak részt kell vennie a következő béketárgyaláson

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint \"az egész világ\" - beleértve Ukrajnát is - azt szeretné, ha Oroszország részt venne a következő békecsúcson.

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.