Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. December 17. 14:13, kedd | Bulvár

20 év után folytatódhat a Szomszédok

20 év után folytatódhat a Szomszédok

Horváth Ádám rendező egykori munkatársa, Bujtás János, most elhatározta, hogy folytatja a teleregényt.

"A Szomszédok a valaha volt legkedveltebb és legnézettebb sorozat. Magyarországon nemcsak az idősek, hanem a fiatalok is ismerik Pásztor Erzsit, vagyis Janka nénit, vagy Trokán Pétert, pontosabban Jánost, az erdészt.
Valóságos branddé vált a sorozat,
hisz nem tudunk úgy nézelődni a neten, hogy ne lássunk egy-egy szomszédos viccet vagy reklámot"
- mondta a Borsnak Bujtás, aki hajdan technikai rendezőként, rendezőként dolgozott Horváth Ádám mellett. Tegyük hozzá, valóban 2-3 millió ember nézte, de akkoriban egy tévécsatorna volt, az internet nem létezett, így nem volt valódi ellenfele a Szomszédoknak.

Idén 20 éve, hogy véget ért a Szomszédok, a magyar televíziózás egyik nagy klasszikusa. Ma már sokakat megmosolyogtat, a tempó nem épp 2019-es, a sok dialógus banálisnak hat, és nagyon retró, ennek ellenére mégis valamilyen szinten az akkori kor lenyomata, és sok ismert színész bukkant fel benne, jóformán a fél szakma megjelent kisebb-nagyobb szerepben.

A mai fiataloknak nem mond semmit a Szomszédok: a ruhák, frizurák ódivatúak, a dinamika döcögős, a párbeszédek néha mesterkéltek, de egy időben a fél ország ezt a sorozatot nézte, igaz, nem is volt más. 1987. május 7-én indult (az ezt megelőző februárban készült a próbaszám), és akkor még nem volt Nielsen, de a Tömegkommunikációs Kutatóintézet igen: annak adatai szerint 65 százalékos volt a nézettségi és 70 körüli a tetszési index.

Ábel Anita például ebben a sorozatban nőtt fel.

Forrás: origo.hu

Kép: MTV

Címkék: média, Szomszédok, tévé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).