Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Február 26. 13:49, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

2000 milliárdról döntenek?

2000 milliárdról döntenek?

Kétezer milliárdos beruházásról, a Paksi Atomerőmű bővítésének finanszírozási módjáról dönthet pénteken a Magyar Villamos Művek igazgatósága – írja a Heti Válasz.

A korábbi nyilatkozatok alapján az állami szerepvállalás elérheti akár a teljes beruházási összeg 75 százalékát, azaz 1500 milliárd forintot. A pénzt újabb hitelfelvételből teremthetik elő. Pakson jelenleg 4 blokk működik, az új reaktorokkal az erőmű kapacitása 2 ezer megawattal nőne, legkésőbb 2025-re.

Az Energia Klub nemrég nyílt levélben fordult a pénzügyminiszterhez és az energiaügyi miniszterhez, ugyanis elfogadhatatlannak tartják, hogy az ország pénzügyi helyzetét hosszú távon jelentősen befolyásoló kérdésben egy cég, vagyis az MVM nyilatkozik és előlegez meg döntéseket. Arra a kérdésre is választ várnak, hogy milyen felhatalmazás alapján dönthet az MVM Zrt. igazgatósága a reaktorok finanszírozási modelljéről.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére