Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. December 07. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

200 ezer rászoruló ünnepét szeretnék szebbé tenni

200 ezer rászoruló ünnepét szeretnék szebbé tenni

Csütörtökön nyitja meg kapuit a MikulásGyár a budapesti 56'-osok terén. Egészen december 19-ig várják az adományokat nemcsak ott, hanem tíz vidéki és három fővárosi bevásárlóközpontban is. Idén 200 ezer emberen szeretnének segíteni

Immár 6. alkalommal gyűjt ajándékokat a MikulásGyár karácsony előtt. Tavaly 133 ezer ember ünnepét tették szebbé, idén azonban már 200 ezer rászorulón szeretnének segíteni – mondta Zsolnai Endre. Főként könyveket, ruhákat, tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket várnak, de minden adománynak örülnek. December 9-e és 19-e között a budapesti Felvonulási téren valamint három fővárosi és tíz vidéki bevásárlóközpontban is le lehet adni az ajándékokat. Idén az ország valamennyi postáján ingyen fel lehet adni a csomagokat, csak rá kell írni a dobozra, hogy MikulásGyár.

Szórakoztató programokkal is várják az érdeklődőket, az 56'-osok terén jégpálya is lesz, de koncertekkel, gyermekelőadásokkal is készülnek a szervezők, de lesz kézműves vásár is, a plázákban pedig gyermekfoglalkoztató fogadja a kicsiket. December 11-én, szombaton Guinness-rekordra készülnek: ötezer gyermek olvas majd öt percig egy verset.

Tavaly 133 ezer emberen segítettek, idén azonban 200 ezer rászoruló ünnepét szeretnék szebbé tenni. A magyar jótékonysági akciót egyébként tavaly Franciaországban Európa második legjobb karitatív rendezvényévé választották. További részletek a www.mikulasgyar.hu oldalon találhatók.

Egyes vizsgálatok szerint Magyarországon a népesség 12-13 százaléka, a gyermekek mintegy ötöde számít szegénynek. A felmérések szerint 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és körülbelül 380 ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, aki alultáplált vagy elégtelenül étkezik. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül

2024. Július 28. 11:01, vasárnap | Belföld

Tusványos - Orbán Viktor: ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban

Megkezdődött egy békepárti \"erjedés\" és ha Európa nem hagy fel háborúpárti álláspontjával, magára marad ebben a háborúban

2024. Július 28. 10:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.