Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2010. Október 30. 14:33, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

200 milliós kárt okoztak a BKV-nak a kábeltolvajok

200 milliós kárt okoztak a BKV-nak a kábeltolvajok

Tíz hónap alatt csaknem 200 millió forint kárt okoztak a BKV-nak a kábeltolvajok. A HÉV- és villamosvonalon százszor loptak kábelt, vagy rongáltak meg valamilyen berendezést.

A BKV péntek délutáni közleménye szerint az elmúlt tíz hónapban több mint 196 millió forintos kárt okoztak a tolvajok. A HÉV-vonalakon 37 bűncselekményt követtek el: a tolvajok csaknem hét kilométernyi kábelt loptak el, mellyel 85 millió forintos anyagi kárt okoztak. A villamos vonalakon 63 hasonló bűncselekmény történt, több mint nyolc kilométernyi vezetéket vittek el, mellyel 111 milliós kárt okoztak az ágazatnak. A károk összesítésében még nem szerepelnek azok a legfrissebb esetek, amelyek még felmérés alatt állnak, illetve nincs benne a pótlóbuszok és a helyreállítás költségei sem. Ezek az anyagi kár 2-3-szorosát is kitehetik.

A cég éjszakánként ugyan „kémvillamosokkal” ellenőrzi a BKV vonalait – ezek többször füleltek már le felsővezeték-tolvajokat –, de így is hatalmas károk érik. A vállalat arra kéri az utasokat, hogy amennyiben szemtanúi egy bűncselekménynek, értesítsék a BKV fődiszpécserét vagy hívják a rendőrséget.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.