Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 23. 18:30, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

2011. szeptembertől változnak a lakásfenntartási támogatásra vonatkozó szabályok

2011. szeptembertől változnak a lakásfenntartási támogatásra vonatkozó szabályok

Lakásfenntartási támogatás a lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásokhoz nyújtott támogatás, melyet a szociálisan rászorult személyek, családok kaphatnak.

Az új szabály szerint jelentősen emelkedik a jövedelemhatár, ennek következtében a rászorultság azoknál áll fenn, akiknél az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg a 71.250,-ft-ot, és a vagyonuk értéke nem magasabb a jogszabály által megállapított mértéknél. (Fogyasztási egység alatt a háztartás tagjainak a háztartáson belüli fogyasztási szerkezetet kifejező arányszámát kell érteni.)

A támogatást a beadás hónapjának 1. napjától kell megállapítani egy éves időtartamra.
Azoknak a családoknak akik jelenleg is részesülnek lakásfenntartási támogatásban, a határozatban megjelölt időpontig folyósításra kerül a támogatási összeg. Ők a támogatás megszűnését követően kérhetik az ismételt megállapítást.

A kérelmeket 2011. szeptember 1. napját követően folyamatosan lehet benyújtani ügyfélfogadási időben a Népjóléti Osztály ügyfélfogadó helyiségében (Győr, Honvéd liget 1.) és a Családsegítő Központokban (Győr, Szigethy A. út 109., Győr, Árpád út 38/B.,Győr, Mónus I út 41., Győr, Kossuth L. út 58.)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.