Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 14. 07:09, péntek | Helyi

205 új parkolóhelyünk lesz

205 új parkolóhelyünk lesz

Pénteken, azaz ma déltől használhatjuk az Árpád úti 44. szám alatti parkolóházat.

„Az önkormányzat számos beruházással igyekszik segíteni a közlekedést, a megnövekedett győri gépjárműforgalom dinamikus levezetését. Saját forrásból, állami támogatással és az uniós pályázati lehetőségekkel új utak, csomópontok épültek, és parkolóhelyek létesülnek” – nyilatkozta a pénteken megjelenő Győr+ Hetilapnak Borkai Zsolt. A polgármester kiemelte, a parkolóház adventi átadása azért is fontos, mert ilyenkor még fokozottabb a parkolási igény, de persze a 205 új parkolóhely az év minden szakában nagy segítség az itt élőknek, dolgozóknak, kereskedőknek, a belvárosba érkezőknek.

Ahogy arról az egy évvel ezelőtti alapkőletételről szóló beszámolónkban írtunk, a parkolóházba mindkét csatlakozó utcáról adott lesz a behajtási lehetőség a földszinten, kijárata pedig az Árpád utca felé nyílik. Az épületet gyalogosan az Árpád úti oldalon lehet megközelíteni, két felvonóval és egy lépcsőházon keresztül érhetők el a különböző szintek. A pince plusz ötszintes épület, amely a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. konzorciumában valósult meg, és a Győri Balett számára is próbatermet biztosít majd.

A parkolóházat pénteken 10 órakor adják át, a hivatalos eseményt követően, 12 órától pedig már az autósok is igénybe vehetik. A Győri Balett próbatermének berendezése, a takarítási munkák elvégzése ezekben a hetekben zajlik.

A parkolóház főbejárata az Árpád út felől található ki- és bejárati lehetőséggel. A parkolóházból kikanyarodni az Árpád útra jobbra (az Árkád felé) és balra (a Teleki út felé) egyaránt lehet.

A parkolóháznak van egy, a főbejárattól különválasztott bejárata is, ez a Teleki út felőli homlokzatnál található, mely a Szent István út felől közlekedők számára áll rendelkezésre, így nem kell a Teleki út–Árpád úti jelzőlámpát igénybe venni a behajtás alkalmával. Információink szerint a házban a parkolás az ünnepi időszakban óránként száz, míg január 2-tól kétszáz forint lesz.

A projekt részeként átalakították a Teleki utca–Árpád út kereszteződésében lévő jelzőlámpás csomópontot. Így lehetővé vált a Teleki utcában a színház épülete felől érkezők számára a balra kanyarodás az Árpád út felé. A Szent István útról érkezők a Teleki utcáról – ahogyan eddig – jobbra, kis ívben bekanyarodhatnak az Árpád útra.

„A fejlesztés a „Kerékpáros és parkolási infrastruktúrafejlesztés Győrben” című Széchenyi 2020 projekt keretében valósult meg, kétmilliárd forintos pályázati támogatással. A balett-terem építéséhez az önkormányzat 186 millió forintos önrészt biztosított.

Papp Zsolt

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: O Jakócs Péter, Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.