Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 20. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

214 milliós fejlesztés a táplánypusztai mentálhigiénés otthonban

214 milliós fejlesztés a táplánypusztai mentálhigiénés otthonban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a Környezet és Energia Operatív Program keretében 128 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon épületenergetikai f

A közbeszerzési eljárás eredményeképp a projekt kivitelezését a Fodor Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezheti el. A munkálatok 2010. december utolsó napjaiban megkezdődtek, a projekt befejezésének tervezett időpontja 2011. május 30.

Az otthon Győr központjától mintegy 7 km-re, Táplánypusztán található, egy 100 éves kastélyt és korabeli gazdasági épületeit foglalja magába. Az igen rossz állagú volt gazdasági épületek közé a kastély szomszédságába a '80-as években egy - olcsón és egyszerűen megépített, ma már felújításra szoruló - kétszintes pavilont építettek. A 3600 m2 területű egységben jelenleg a gondozottak 60%-a él.

Cél: az intézmény energetikailag gazdaságtalan üzemeltetését, a „pavilonépület" belsejében uralkodó időjárásfüggő hőmérsékletingadozást és az állandósult elhasznált belső levegőt megszüntetni.

A fenntartó a fejlesztéssel a szociális intézmény üzemeltetésének racionalizálást kívánja elérni: energia-megtakarítást, hatékonyabb energiafelhasználást, a megújuló energia hasznosítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.