Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 15. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

22 phoenixi hármas: ismét kikapott a Lakers

22 phoenixi hármas: ismét kikapott a Lakers

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 19. játéknapján a Los Angeles Lakers hazai pályán 121–116-ra kikapott a Phoenix Sunstól, így a bajnoki címvédő sorozatban második vereségét szenvedte el.

Sorozatban második mérkőzését veszítette el a Los Angeles Lakers: a címvédő ezúttal hazai pályán kapott ki a Phoenix Sunstól, 121–116-ra. A bajnok egyszerűen nem tudott mit kezdeni a hárompontosokat szenzációsan dobó Phoenixszel: a vendégek 22 (!) hármast süllyesztettek el a Lakers gyűrűjében – mindössze eggyel elmaradva a ligacsúcsnak számító 23-tól.

Érdekesség, hogy a Los Angeles-iek történetük során még egyetlen alkalommal sem kaptak ennyi hármast, bár Phil Jackson, a hazaiak mestere nem ebben látta a vereség fő okát. „Az ilyen dolgok általában kiegyenlítődnek egy mérkőzés során, ezúttal azonban nem ez történt. De az igazi gond nem ez, hanem a többi pont, amit a festéken belülről kaptunk..."

A Suns (és a mezőny) legeredményesebbje a 34 pontig jutó Jason Richardson volt, Steve Nash pedig 21 pontot és 13 asszisztot tett be a közösbe. A másik oldalon Pau Gasol vitte a prímet (28 pont, 17 lepattanó), de csak kevéssel maradt el tőle Kobe Bryant (25 pont, 14 assziszt).

A San Antonio Spurs sorozatban hetedik győzelmét aratta, és az Oklahoma City Thunder 117–104-es legyőzésében is fontos szerepet játszottak a hárompontosok: Matt Bonner hétszer próbálkozott hármassal, és az összes kísérlete sikeres volt (mindössze kettővel maradt el az aktuális NBA-rekordtól a „legtöbb hármas egy meccsen rontás nélkül"-kategóriában). Az Oklahoma City védekezése nem áll a helyzet magaslatán: a csapat utóbbi nyolc meccséből hét alkalommal kapott legalább 100 pontot.

Az Atlanta Hawks négymeccses vereségszériának vetett véget a Minnesota Timberwolves 111–105-ös legyőzésével, a Detroit Pistons pedig az utolsó percben szerzett Ben Gordon-hárompontossal biztosította be a Sacramento Kings elleni 100–94-es sikert (a kaliforniaiak sorozatban ötödik zakójukat könyvelhették el).

A Houston Rockets tovább folytatta a New York Knicks elleni jó sorozatát: a texasiak 104–96-ra győztek, a két csapat utóbbi 15 találkozásából ez volt a 13. Rockets-győzelem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.