Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2013. Augusztus 13. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: orientpress

23 évet vesz el az életből a képernyőfüggőség

23 évet vesz el az életből a képernyőfüggőség

Úgy tűnik, egyre inkább mindennapi élet részévé válik és elhatalmasodik felettünk a technológia vonzereje. Legalábbis erre enged következtetni egy tanulmány, amely szerint átlagosan 23 évet töltünk a képernyő előtt életünk során - számol be a Metro News.

Az emberek 56 százaléka függ a tévétől vagy a számítógéptől és az okostelefontól, ami azt jelenti, hogy átlagosan napi hét órát töltünk ezek valamelyikének használatával. A férfiak sokkal inkább képernyőfüggők, mint a nők: az erősebbik nem tagjainak 25 százaléka akár napi 12 órát is eltölt kedvenc eszköze használatával.

Számtalan egyéb lehetőség lenne a kikapcsolódásra, ami még egészségesebb is: sport, séta, biciklizés. Minden korosztálynak figyelembe kellene vennie ezeket a lehetőségeket, így csökkenthető lenne a képernyőfüggőség - mutat rá cikkében a Metro News.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.