Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Március 18. 21:39, szerda | Helyi

24 órában hívható a zöld szám

24 órában hívható a zöld szám

Ingyenesen hívható zöld számot vezettek be Győrben - erről adott ki közleményt Dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A polgármester közleményében így szól a lakossághoz:

„Tisztelt Győri Polgárok!
Hirdetés

Orvosként és polgármesterként is fantasztikus átélni azt az összefogást, ami a győri emberekben kialakult ezekben a válságos napokban, hetekben.

Dr. Tamás László János főigazgató főorvos úrral konzultálva, szükségesnek érezzük egy olyan orvos csapat felállítását, akiket az egészségi állapotukkal kapcsolatban bizonytalan győriek hívhatnak fel telefonon, és kérhetnek tőlük segítséget az esetleges teendőkről.

Győrben öt rendkívül tapasztalt főorvos vállalta, hogy szaktudását szabadidejében a győriek megsegítésére fordítja oly módon, hogy a város által rendelkezésükre bocsátott 5 db telefonkészülékeken március 19-től a nap 24 órájában várják a győriek hívását az ingyenesen hívható +36-80/180-099 zöld számon, ezzel is tehermentesítve az egészségügyi intézményeket és dolgozóikat.

Azok az emberek, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, vagy lázas állapot alakul ki, semmiképpen se menjenek be a munkahelyükre, ne menjenek közösségbe, telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal, vagy hívják az ingyenesen hívható zöld számot.

Kérem, hogy a 70. életévüket betöltött személyek lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el, mert fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.

Kérésükre a győri önkormányzat a következőkben tud segíteni:

- napi egyszeri szociális ellátási keretek közötti (térítésalapú) meleg étkezés biztosítása házhoz szállítással,
- heti egyszeri élelmiszer bevásárlás lebonyolításának segítése,
- heti egyszeri, vagy a szükségszerinti (havi felírású) gyógyszer kiváltás biztosítása.

Ezzel kapcsolatos igényüket e-mailen a nepjoletiosztaly@gyor-ph.hu e-mail címen, valamint az 500-552; 500-574; 500-577-es telefonszámokon szóban jelenthetik be. Az ehhez szükséges formanyomtatvány erről a linkről tölthető le.

A Polgármesteri Hivatal megerősített telefonszolgálattal működik minden hétköznap. A legfontosabb elérhetőségeket a gyor.hu weboldalon, valamint a Dr. Dézsi Csaba András Facebook-oldalon is megtalálják.

Türelemre, megértésre, és fegyelmezettségre intem a győrieket. Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel,
Dr. Dézsi Csaba András
polgármester”

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: Illusztráció: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.