Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Május 05. 14:50, szerda | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

26. Shell Eco-marathon Europe, 2010 - SZEnergy Team - AZ ELS? NAP LAUSITZBAN

26. Shell Eco-marathon Europe, 2010 - SZEnergy Team - AZ ELS? NAP LAUSITZBAN

A SZEnergy Team, a Széchenyi István Egyetem csapata kedden megérkezett a németországi Lausitzba. Az idei, 26. Shell Eco-marathon Europe versenyen 22 ország 213 csapata vesz részt Lausitzban, Németországban. A k

138 kg-mal mérlegelték, ami azt jelenti, hogy bőven belefért a 160 kg-os súlyhatárba. A Széchenyi István Egyetem hallgatóinak a tavalyi járműhöz képest 16 kilóval sikerült csökkenteniük a súlyt. Délután 18 órakor már sikeres tesztköröket is teljesített a jármű a versenypályán, a csapattagok bíznak benne, hogy a továbbiakban is minden rendben lesz.
- Sajnos az előrejelzések nem jósolnak túl kedvező időjárási viszonyokat a következő pár napban, azonban azt a hírt kaptuk, hogy holnap délután naposabb idő várható. Emiatt a verseny szervezői úgy döntöttek, hogy előrehozott időpontban, már szerdán 17 órakor rajthoz állhatunk, amely nem a legmegfelelőbb a napelemes kategóriának, azonban örülünk a rendezőség rugalmasságának - mondta el Szauter Ferenc, a csapat vezetője.
A jelenlegi állás, az előrejelzések szerint a verseny idején kevés esély van a napos időre. Ezt a versenybíróság már felismerte, és az előrejelzések szerint próbálják átalakítani a verseny időpontokat. Most azt szeretnénk velük megbeszélni, hogy egy korábbi időpontban versenyezhessünk. Számunkra talán egy kora délutáni futam lenne az optimális. Bízunk benne, hogy sikerül közös nevezőre jutnunk - tette hozzá a csapatvezető. A másik, amiről folyamatosan tárgyalnak a szervezőkkel, hogy a pozitív energia mérleg ne legyen kritérium az eredmény kihirdetése szempontjából, mivel azt a megfelelő napos verseny hiányában lehetetlen elérni. Erre vonatkozóan is bíztató jeleket tapasztaltak, azonban konkrétumokat még nem tudnak.

Előzmény:
A Széchenyi István Egyetem csapata, a SZEnergy Team kitűnően teljesített a 2008-as Shell Eco-marathon Europe, a dél-franciaországi Nogaroban rendezett versenyén, s a napenergia kategóriában az első helyezést érte el. A csapat 2009-ben, a németországi Lausitzban ugyanennek a kategóriának az abszolút győztese lett.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.