Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2011. Június 10. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

2 milliárd forint plusz a magánnyugdíjpánztáraknak

2 milliárd forint plusz a magánnyugdíjpánztáraknak

Jövő kedden is elegendő a nyugdíjpénztáraknak az állami rendszerbe átlépő tagok vagyonát az Államadósság-kezelő Központnak átutalni – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének tájékoztatójából. Így négy nap hala

A pénztáraknak az állami rendszerbe átlépő tagok május nyilvántartott követeléseit június 12-ig kellett volna átadniuk az Államadósság-kezelő Központnak. A felügyelet azonban a munkaszüneti napok miatt a jövő keddet jelölte meg új határidőként.A Világgazdaság számításai szerint a 2.800-2.900 milliárd forint értékű vagyonelemek utáni négynapi többletkamat és árfolyamnyereség mintegy 2 milliárdot jelenthet a pénztáraknak.Így az állam mintegy kétmilliárd forintról mondott le a nyugdíjpénztárak javára. Egyébként az állami nyugdíjrendszerbe átlépő pénztártagok államhoz kerülő vagyon május 31-e és június 10-e között járó mintegy ötmilliárd forintos hozamáról már a kormányrendelet megalkotásával lemondott az állam-írja a lap.

A Stabilitás Pénztárszövetségnek a magánnyugdíjpénztárak önkéntes adatszolgáltatásán alapuló összegzése szerint március 31-én 3162 milliárd forint volt a magánnyugdíjpénztárak vagyona. Ebből a magyar állampapírok 1529 milliárd, a befektetési jegyek 1085 milliárd, a részvények 343 milliárd, a jelzáloglevelek 78 milliárd forintot tettek ki. Az állami rendszerbe visszalépő tagok után átutalandó vagyon értéke várhatóan túllépi a 2800 milliárd forintot.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.