Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2016. Május 02. 09:07, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

3 embercsempészt, 15 illegális bevándorlót fogtak el május 1-én

3 embercsempészt, 15 illegális bevándorlót fogtak el május 1-én

A Készenléti Rendőrség járőrei az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határátlépési pont közelében elfogtak 3 embercsempészt, akik 15 határsértőt akartak illegálisan külföldre juttatni.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2016. május 1-én 0 óra 10 perckor egy Mercedes Sprinter típusú személygépkocsi sofőrjét, illetve annak utasait ellenőrizték az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár térségében. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető H. A. 42 éves libanoni férfi 7 iraki, 3 afgán és 2 pakisztáni állampolgárt akart jogellenesen Németországba juttatni, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az egyenruhások a sofőrt elfogták és átadták a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeinek.


Ugyanezen a napon a Készenléti Rendőrség járőrei 3 óra 20 perckor egy újabb személygépjármű vezetőjét és utasait igazoltatták. Az ellenőrzéskor a rendőrök megállapították, hogy a BMW GT típusú személygépjármű sofőrje M. M. Z. 21 éves német állampolgár és a mellette helyet foglaló S. F. 24 éves afgán férfi, 3 szintén afgán állampolgárságú utast akartak illegálisan külföldre juttatni. Mivel a külföldi utasok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz, és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal az intézkedők az ellenőrzött személyeket elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály nyomozói mind a három előállított férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.