Városlista
2021. április 11, vasárnap - Zsolt, Leó

Hírek

2021. Március 23. 17:33, kedd | PR
Forrás: (x)

3 okos módszer az ingujj felhajtására

3 okos módszer az ingujj felhajtására

A férfi ing, az elegáns öltözék szerves részét képezi. Sokan szeretik a férfi ing ujját felhajtani, azonban ez nagymértékben megváltoztatja a rajtunk lévő ruhák összhangját.

Természetesen, fel lehet tűrni az ing ujját, de nem mindegy, hogy ezt hogyan és mi módon tesszük meg. Három okos módszert is mutatunk a férfi ing ujjának a felhajtására.

Mikor megengedett a férfi ing ujjának felhajtása?

Az öltözködési etikett bizonyos helyzetekben engedélyezi az ingujj feltűrését, persze erre vonatkozóan is léteznek bizonyos szabályok. A nyári kánikulában megengedett, hogy a férfi inget kicsit lazábban viseljük. Ilyenkor felhajtjuk az ingujjat, hiszen ezzel is elősegítjük a levegő áramlását és kevésbé lesz melegünk a fülledt, meleg irodában.

Akkor is felgyűrhetjük az ingujjat, ha az irodában olyan munkát végzünk, amivel összepiszkíthatnánk az ingujjunkat. Ilyen például a nyomtatás. De nem hivatalos munkahelyi ebéd és a mosdóhasználat során, illetve kézmosáskor is lehetőségünk van az ingujj feltűrésére, és még csak meg sem szegjük az öltözködési etikettet.

A feltekert ingujj egy informális stílus, így alkalmi eseményeken ne is kísérletezzünk vele. Mikor megengedett még a felgyűrt ingujj? Akkor, ha a barátainkkal vagy a családunkkal ünnepelünk egy étteremben, de bárban, kávézóban is megengedett ez a viselet.

Mikor tartózkodjunk az ingujj felhajtásától?

Vannak bizonyos helyzetek és körülmények, amikor el kell viselnünk a hosszú ujjú inget. Amennyiben olyan munkahelyen dolgozunk, ahol az öltözködési etikett megköveteli az üzleti ruhaviseletet. Hivatalos rendezvényeken és üzleti partnerekkel történő találkozókon sem szerencsés feltűrt ingujjal megjelenni. A férfi inget tudnunk is kell viselni. Nem elegendő csak a megfelelő méretet felvenni, az is lényeges, hogy mindig tiszta, vasalt legyen és mindig az alkalomhoz és az egyéb ruházatunkhoz megfelelő férfi inget válasszuk ki magunknak.

Ha stílusos ingeket szeretnél beszerezni, kattints a https://www.bolf.hu/hun_m_Ferfi-ruhazat_Ferfi-ingek-8471.html oldalra és válogass a trendi és minőségi Bolf ingek közül. A kínálatban kedvedre válogathatsz a rövid ujjú ingek, a hosszú ujjú ingek, a sima, az alkalmi, a Vichy, a Winchester, a flanel, a farmer, a mintás, a kockás, a csíkos ingek, pöttyös ingek és az állógalléros ingek közül.

Hogyan és mikor hajtsd fel az ingujjat és mikor tartózkodj tőle?

Ne hajtsd fel az ingujjadat, ha csak azért tennéd, mert nagy rád az ing. Óvakodj ettől a cselekedettől, ha kabátod, vagy zakót veszel az ingre, illetve akkor sem jó döntés felhajtani az inget, ha pólót viselsz alatta és mellényt hordasz felette.

Mire ügyelj az ingujj felhajtásánál? Mindenképpen győződj meg arról, hogy mindkét kezeden egyformán hajtottad fel az ingujjat. Mindig gombold ki az ingujját, mielőtt felhajtod, és ha csak azért tűröd fel az ingujjat, mert meleged, van, akkor elegendő csak egye- kettőt hajtani azon az ingujjon.

3 okos módszer az ingujj felhajtására

Az alap módszer

Kezdőknek is ezt a módszert szokták ajánlani, mert nagyon egyszerű a kivitelezése. Első lépésként, gombold ki az ingujjat. Simítsd le mindkét karodon az inget, hogy feltekerést követően, ne maradjon ráncos és gyűrött. Fogd meg az ingujj végét és amilyen széles az ingujj, pont annyit hajts fel az ingből, majd ismételd meg ezt a műveletet még kétszer. Ezzel a módszerrel pont a könyököd alatt lesz felhajtva az inged.

Az ingujj felhajtása mesteri módon

Hogyan csináld? Gombold ki az ingujjadat, majd fogd meg az ingujjat és hajtsd fel úgy, hogy a könyök alá érjen legalább 5-6 centivel. Majd fogd meg a kézelőt, amelyet úgy tűrj az ingujjba, hogy annak a felső része kilátszódjon. Ezzel a módszerrel nagyon stílusos leszel.

A felkarra vagy magasan feltűrt ingujj módszere

Gombold ki az ingujjadat, amit simíts el, hogy ne maradjon azon gyűrődés. Egy határozott mozdulattal hajts egy nagyobb részt az ingujjból a felkarodig, majd három kisebb lépésben – ingujj szélességben – hajts hármat vagy négyet az ing ujján, amelynek semennyi része ne látszódjon ki. Ezt az alap módszerrel is meg lehet oldani, csak akkor ne hármat, hanem négyet hajts az ingujjon.

Címkék: bolf.hu, divat, ing

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 06. 09:41, kedd | PR

Mesés lakások várnak Győrben

Az ország hatodik legnagyobb városa Győr és nem véletlen, hogy a lakossága évről-évre növekszik. Az utóbbi tíz évben jelentős gazdasági fejlődést láthattunk, ami többek közt a városban működő Audi gyárnak köszönhető.

2021. Április 02. 13:17, péntek | PR

Gyerekszoba felújítás? Segít a kétoldalú ragasztó!

A kétoldalú ragasztó egy zseniális találmány, de még annál is többet tud, mint gondolnád. Megmutatjuk hány féle és fajta feladatnál tud segíteni a kétoldalú ragasztó, ha a gyerekszobát újítanád fel fillérekből!

2021. Március 31. 08:51, szerda | PR

A függönyök és a lámpák nagyszerűen dekorálják a lakásunkat

Az, hogy milyen függönyöket és lámpákat választunk a lakásunkba, sok mindent elárul rólunk. Ezek a kiegészítők színt és szépséget visznek az otthonunkba és nagyon jól tükrözik a stílusunkat és az ízlésünket.

2021. Március 24. 18:00, szerda | PR

Hobbik, amelyek boldogabbá és produktívabbá tesznek

Miért jók a hobbik?