Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Május 09. 14:37, vasárnap | Kék hírek
Forrás: FH

300 milliós hitelcsalást lepleztek le

300 milliós hitelcsalást lepleztek le

Majdnem 300 millió forintos hitelcsalást végrehajtó csoportot lepleztek le a rendőrök Veszprém megyében. A csalásban három építési vállalkozó és két műszaki ellenőr vett részt. A vállalkozókat előzetes letartóztatásba helyezte a b

A gyanú szerint a csoport tagjai becsapták egy hitelintézet munkatársait, hogy pénzhez jussanak. Ezzel összesen 278 millió forint kárt okoztak. Az ügyben a Veszprém megyei székhelyű pénzintézet vezetői tettek feljelentést.


A bank 2008 nyarán nagykátai és csévharaszti társasházak megépítéséhez beruházási célú vállalkozói hitelszerződéseket kötött három Pest megyei céggel. Az egyes hiteleket az ingatlanok készültségi fokához igazodva három részletben folyósították. Mivel a társasház 30, 50 és 80 százalékos készültségi fokát műszaki ellenőri szakvélemény és az elvégzett munkálatokról kiállított számla bizonyította, ezért a hitel esedékes részleteit át is utalták a vállalkozásoknak.


A nyomozók megállapították, hogy a szóban forgó épületek készültségi foka valójában 27-40 százalék, a bemutatott számlák nagyrészt valótlan tartalmúak. A hitelt pedig nem az eredeti céloknak megfelelően használták fel. A cégek a bank felszólítása ellenére sem törlesztettek, és kiderült, hogy a pénz visszafizetése már eredetileg sem volt szándékuk, de pénzügyi helyzetük miatt nem is tudták volna ezt megtenni.

A Veszprém megyei gazdaságvédelmis nyomozók kedden vették őrizetbe a két műszaki ellenőrt, illetve a három vállalkozót. A vállalkozók szerdán előzetesbe kerültek, a műszaki ellenőrök esetében a bíróság csütörtökön házi őrizetet rendelt el.

Forrás: Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.