Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. December 13. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

316 ezer hektár továbbra is víz alatt

316 ezer hektár továbbra is víz alatt

Továbbra is nagy gondot okoz a belvíz is az országban, még mindig 316 ezer hektár van víz alatt. A legkomolyabb védekezés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folyik. A következő napokban sem javulást, sem romlást nem várnak a szakemberek. Csapa

A Balaton déli partján még mindig küzdenek azokon a településeken, amelyeket elárasztott a csütörtöki viharban kiöntött tó vize. A helyzet Balatonfenyvesen a legsúlyosabb, több lakóház és pince is veszélybe került, napok óta szivattyúznak. A fagy sok kárt okozhat az épületekben és a növényzetben is. A Balaton jegesedése viszont kedvező lehet egy újabb vihar esetén, mert a szél nem tudja olyan mértékben megemelni a víz szintjét, hogy újabb elöntést okozzon.

Folytatódott az áradás a Körösökön

Tovább folytatódott az áradás a Körösök magyarországi szakaszain. Összesen 315 kilométeren van árvízvédelmi készültség, ebből 36 kilométeren harmadfokú, 217 kilométeren másodfokú, 62 kilométeren pedig elsőfokú.

A Fekete-Körösön szombat délutántól harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A folyó éjfélkor tetőzött, így vasárnap reggel már öt centivel alacsonyabb volt a víz. Az alsó szakaszon, Remeténél még árad, tetőzésre vasárnap éjszaka lehet számítani, mindezt másodfokú védekezés mellett.

A Fehér-Körösön, Gyulánál szombat estétől elsőfokú készültség van érvényben, tetőzése vasárnap este lesz. A Kettős-Körösön hajnaltól másodfokúra emelkedett az árvízvédelmi készültség. Tetőzésre itt hétfő reggel kell számítani. A Sebes-Körösön, Körösladánynál változatlanul másodfokon kell védekezni, csakúgy, mint a Berettyón Szeghalomnál. A Hármas-Körös teljes szakaszán ugyancsak másodfokúra emelkedett az árvízvédelmi készültség szintje. A Hortobágy-Berettyó folyón, az Árvízkapunál pedig jelenleg elsőfokú készültség van érvényben.

A Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén, összesen 315 kilométeren van árvízvédelmi készültség: 36 kilométeren, a Fekete-Körös mentén harmadfokú, a Berettyón, a Kettős-, és Hármas-Körösön 217 kilométeren másodfokú, a Fehér-Körösön és a Hortobágy-Berettyón pedig egy 62 kilométeres szakaszon elsőfokú. (pr)

hírTV, FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.