Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2010. December 13. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

316 ezer hektár továbbra is víz alatt

316 ezer hektár továbbra is víz alatt

Továbbra is nagy gondot okoz a belvíz is az országban, még mindig 316 ezer hektár van víz alatt. A legkomolyabb védekezés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében folyik. A következő napokban sem javulást, sem romlást nem várnak a szakemberek. Csapa

A Balaton déli partján még mindig küzdenek azokon a településeken, amelyeket elárasztott a csütörtöki viharban kiöntött tó vize. A helyzet Balatonfenyvesen a legsúlyosabb, több lakóház és pince is veszélybe került, napok óta szivattyúznak. A fagy sok kárt okozhat az épületekben és a növényzetben is. A Balaton jegesedése viszont kedvező lehet egy újabb vihar esetén, mert a szél nem tudja olyan mértékben megemelni a víz szintjét, hogy újabb elöntést okozzon.

Folytatódott az áradás a Körösökön

Tovább folytatódott az áradás a Körösök magyarországi szakaszain. Összesen 315 kilométeren van árvízvédelmi készültség, ebből 36 kilométeren harmadfokú, 217 kilométeren másodfokú, 62 kilométeren pedig elsőfokú.

A Fekete-Körösön szombat délutántól harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A folyó éjfélkor tetőzött, így vasárnap reggel már öt centivel alacsonyabb volt a víz. Az alsó szakaszon, Remeténél még árad, tetőzésre vasárnap éjszaka lehet számítani, mindezt másodfokú védekezés mellett.

A Fehér-Körösön, Gyulánál szombat estétől elsőfokú készültség van érvényben, tetőzése vasárnap este lesz. A Kettős-Körösön hajnaltól másodfokúra emelkedett az árvízvédelmi készültség. Tetőzésre itt hétfő reggel kell számítani. A Sebes-Körösön, Körösladánynál változatlanul másodfokon kell védekezni, csakúgy, mint a Berettyón Szeghalomnál. A Hármas-Körös teljes szakaszán ugyancsak másodfokúra emelkedett az árvízvédelmi készültség szintje. A Hortobágy-Berettyó folyón, az Árvízkapunál pedig jelenleg elsőfokú készültség van érvényben.

A Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén, összesen 315 kilométeren van árvízvédelmi készültség: 36 kilométeren, a Fekete-Körös mentén harmadfokú, a Berettyón, a Kettős-, és Hármas-Körösön 217 kilométeren másodfokú, a Fehér-Körösön és a Hortobágy-Berettyón pedig egy 62 kilométeres szakaszon elsőfokú. (pr)

hírTV, FH

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:20, csütörtök | Belföld

Nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években.

2022. December 08. 13:18, csütörtök | Belföld

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

2022. December 08. 13:14, csütörtök | Belföld

Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

2022. December 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Brutális a novemberi inflációs adat!

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.