Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 17. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: hirado.hu

32 fős is lehet a magyar úszócsapat Londonban

32 fős is lehet a magyar úszócsapat Londonban

Harmincegy fősre duzzadt a londoni olimpián részt vevő magyar úszócsapat, de a létszám egy versenyzővel még tovább nőhet.

Erről a hazai sportági szövetség főtitkára, Szabó Tünde tájékoztatott, miután a Budapest-bajnokság zárultával véget ért az idei nyári ötkarikás játékokra selejtező viadalok sorozata.

"A magyar olimpiai csapat legnagyobb sportági különítménye a miénk lesz" - hangsúlyozta a főtitkár. Kitért rá, hogy a csapathoz tartozik a nyíltvízi úszók közül Gercsák Csaba is, míg Risztov Éva a 10 kilométeres maratoni szám mellett - 50 méteres uszodában - 400 és 800 méter gyorson is rajthoz áll a brit fővárosban.
"Az úszóválogatott létszáma szombaton nőtt 31 fősre" - tette hozzá Kiss László szövetségi kapitány. Elmondta, hogy a Komjádi uszodában próbálkozók közül az utolsó napon Kádas Viviennek sikerült megúsznia az olimpiai B szintet, méghozzá 200 m gyorson, így Joó Sára mellett ő lett a másik tartalék a 4x200 méteres női gyorsváltóban. "A nemzetközi szövetség a jövő héten véglegesíti a londoni indulók névsorát, és a 18 A szintesünk, továbbá Gercsák mellett 12 B szintes úszónk tekinthető biztos londoni szereplőnek, s hozzájuk jöhet 32. tagnak Szekeres Dorina, akinek az időeredménye még elég lehet ahhoz, hogy a FINA jóváhagyja az indulását."

A főtitkár beszámolója szerint szombaton elnökségi határozat született arról, hogy a MOB-nál megpróbálják elérni: emeljék meg a Londonba utazó úszócsapatot elkísérő edzők számát.

"Kiss László kapitánnyal együtt hétfőn tárgyalunk Molnár Zoltán főtitkárral, mert szeretnénk elérni, hogy 11 fős legyen az úszóválogatottat az olimpián segítő szakmai stáb. A 2008-as pekingi olimpián a 31 fős magyar úszócsapat mellett 13 szakember alkotta a teljes edzői stábot, most, Londonban, amikor pontban és éremben is az akkorinál többre képes válogatottunk van, úgy véljük, hogy a tizenegy trénerre vonatkozó kérésünk méltányolható és teljesíthető" - mondta Szabó Tünde.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.