Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Május 28. 14:35, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

320 helyre riasztották a tűzoltókat

320 helyre riasztották a tűzoltókat

Összesen 300 ezer homokzsák érkezik pénteken Magyarországra, hogy az árvízi védekezésben kifogyott készleteket feltölthessék velük. Közben a csütörtöki helyi záporok-zivatarok miatt összesen 320 helyre kellett kivonulniuk országszerte

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökséget pénteken úgy tájékoztatta, hogy a továbbra is labilis időjárás miatt csütörtökön is több helyen voltak helyi záporok, zivatarok, felhőszakadások. A korábbi napok viharkárai és a csütörtöki károk miatt összesen 320 helyre kellett vonulniuk a tűzoltóknak csütörtök reggeltől péntek reggelig tartó időszakban.


Több mint 60 riasztás Borsodban



A legtöbb - több mint 60 - riasztás Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett. Sok helyre kellett menniük még Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében is. Általában vízszivattyúzáshoz kértek segítséget, illetve néhány kidőlt fánál kellett dolgozniuk a tűzoltóknak. Kora este Bakonycsernye egy utcáját újra elöntötte a sár, de a település nem kért segítséget. Borsodban elöntötte a víz a 26-os főút egy szakaszát, Budaörsön egy ház felé több köbméter föld csúszott meg, de az épület nem került veszélybe. Száron és Pusztavámon 3-3 utca házait kellett homokzsákokkal védeni a víztől, ehhez az OKF 5-500 zsákot küldött a helyszínre.



Csökken a kitelepítettek száma



Csökken az árvíz miatt kitelepítettek száma: péntekig 165 ember nem költözhetett még vissza a lakóhelyére, közülük majdnem százan borsodiak. A megyében egyébként a legfrissebb adatok szerint 16 településen 162 épületet veszélyeztet árvíz, ez 568 embert érint. A környezetvédelmi tárcától származó adatok alapján hét vasúti szakaszon van sebességkorlátozás és haton lezárás. a közutak közül kilencen teljes, kettőn félpályás lezárás van érvényben.


300 ezer homokzsák érkezik



Magyarország az úgynevezett uniós polgári védelmi mechanizmus útján kért homokzsákokat a kifogyott készletek feltöltésére. Romániából pénteken érkezik 200 ezer darab, ezeket Nyíregyházára szállítják le, a cseh szállítmány - 100 ezer zsák - délután fél háromkor érkezik Rajkára, ezt Budapestre kísérik. Hollandia 100 ezres felajánlásának leszállításáról még tart az egyeztetés - mondta Szentes György.



(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.