Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 27. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

34-en sérültek meg a buszbalesetben, három embert gyanúsít a rendőrség

34-en sérültek meg a buszbalesetben, három embert gyanúsít a rendőrség

A rendőrség szerint műszaki hiba és szabálytalanság okozta azt az autóbusz-balesetet, amelyben 34 munkás sérült meg 2017-ben Tótkomlósnál.

A busz tulajdonosát, üzembentartóját és egy vizsgabiztost foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel, a sofőrt pedig közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján azt írta: az ügyben befejezték a nyomozást, az iratokat a gyulai járási ügyészségre továbbították.

A közleményben felidézték: a munkásokat szállító busz 2017. október 6-án Tótkomlós és Kaszaper között egy balra ívelő kanyar után először lement a jobb oldali útpadkára, onnan a sofőr visszakormányozta az útra, ezután a jármű a bal oldalon tért le az útról, több fának nekiütközött, majd az oldalára borult.

Húszan súlyos, tizennégyen könnyű sérülést szenvedtek, öt súlyos sérültnek maradandó fogyatékossága keletkezett.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértők megállapították, hogy az autóbusz műszaki állapota nem felelt meg az előírásoknak.

A járművet a baleset előtt egy hónappal vizsgáztatták le egy cég szegedi telephelyén. A szakértői vélemények szerint a balesetet okozó műszaki hibák nem a vizsgáztatás után keletkeztek, már a vizsga időpontjában is fennálltak, felismerhetőek voltak. A jármű a közúti közlekedésre alkalmatlan volt - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.