Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2012. Április 09. 14:15, hétfő | Bulvár
Forrás: STOP / Vasárnapi Ász

3800 méter mélyen fekszik a Titanic - ez nem akadály

3800 méter mélyen fekszik a Titanic - ez nem akadály

Valóságos iparággá fejlődött a Titanic-kincsvadászat azóta, hogy 1985. szeptember 1-jén francia mélytengeri kutatók hangradarral bemérték a roncsok helyét.

Egy év elteltével Robert Ballard speciális tengeralattjáróval megközelítette a 3800 méter mélyen fekvő roncsokat. Jellemző volt a vállalkozás bonyolultságára, hogy csupán a leereszkedés hat órán keresztül tartott. Két év múlva már búvárok merészkedtek a mélybe, és több éves kutatás során hatezer emléktárgyat mentettek meg a hullámsírból.

Mint ismeretes, az akkoriban legbiztonságosabbnak és leggyorsabbnak gondolt hajó 1912. április 14-én süllyedt el - emlékére ezen a héten Southamptonból 1309 dúsgazdag érdeklődővel a fedélzetén ugyanazon az útvonalon indult el egy hajó. A nosztalgiakaland részvevői mélyen a zsebükbe nyúltak, mert egy jegy átszámítva másfélmillió forintba került.

A fedélzeten megvásárolhatók lesznek azok az emléktárgyak, amelyeket több évtizedes hullámsír-fogságukból emeltek ki az idők folyamán.

Vasárnapi Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 14. 09:13, csütörtök | Bulvár

Autóval átment egy földön fekvő férfin, majd elhajtott

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a férfit, aki áthajtott egy út szélén fekvő emberen, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

2023. Szeptember 10. 17:28, vasárnap | Bulvár

Lezuhant egy repülőgép Magyarországon - Videó

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap - közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.

2023. Szeptember 08. 07:45, péntek | Bulvár

Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert

2023. Szeptember 07. 17:25, csütörtök | Bulvár

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter - Videó

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután, a balesetnek nincs súlyos sérültje – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).