Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 18. 09:56, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

400 milliót csalt el egy nógrádi bűnbanda

400 milliót csalt el egy nógrádi bűnbanda

Az ügyészség tizenhat ember ellen emelt vádat, akik a betonacél-kereskedelemben építettek ki fiktív cégláncolatot, és így csaltak el 400 millió forintnyi áfát.

Egy 43 éves férfi Bátonyterenyén és környékén kiépített egy cégláncolatot az általános forgalmi adó elkerülésére, amelyhez többek között építőipari munkákat végző embereket használt fel – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A kiépült bűnszervezet az adót oly módon csalta el, hogy a cégláncolatba úgynevezett „eltűnő kereskedőket” épített be, akik adóminimalizáló, valótlan tartalmú adóbevallásokkal eltűntették a betonacél áfáját.

A Fővárosi Főügyészség tizenhat emberrel szemben nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, többükkel szemben bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége, egyes stróman ügyvezetők ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt.

A költségvetést – bűnszervezetben és üzletszerűen – 50 millió forintot meghaladóan megkárosító cselekmény büntetési tétele húsz évig terjedő szabadságvesztés – írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.