Városlista
2023. november 28, kedd - Stefánia

Hírek

2010. Január 10. 06:44, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

44 ezer hektárt borított el a belvíz

44 ezer hektárt borított el a belvíz

44 ezer hektárra emelkedett a belvízzel borított földterületek nagysága országszerte. Békés megyében 25 ezer hektár van víz alatt, ebből 9 ezer hektár vetési terület. Az elmúlt napokban 15 településen pedig már belvízvédelmi készül

A Körösök-vidékén közel 700-an vesznek részt az árvízi védekezésben. Figyelik a vízszint emelkedését, feljegyzik a változást, és ellenőrzik a gátakat. A megnövekedett víznyomás megviselte a töltéseket.

A gyors olvadás miatt másfélszeresére nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága az elmúlt napokban. Országszerte 44 ezer hektár került víz alá, a nagyobb elöntések a Tiszántúlra és a Körösök vidékére jellemzőek. Békés megyében az elönött területből 9 ezer hektár a szántó. 65 szivattyútelep működik folyamatosan, és egyre több helyen vetik be a mobilszivattyúkat a víz elvezetésére.

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnapig 19 milliméter csapadék várható a Dél-Alföldön, jövő hétfőtől csütörtökig viszont sehol sem kell számítani az országban jelentős mennyiségű, a napi 5 millimétert elérő esőre vagy hóra.


Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az együttműködés Kínával nem kockázat, hanem hatalmas lehetőség

Az együttműködés Kínával nem veszélyt, hanem hatalmas lehetőséget jelent az Európai Unió számára, a kockázat éppen az, ha valaki el akarja vágni ezeket a kötelékeket

2023. November 27. 14:23, hétfő | Belföld

Intenzív havazás várható az ország északi és északkeleti területein

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommu

2023. November 27. 14:17, hétfő | Belföld

Vádat emeltek egy rosszullétével halálos balesetet okozó nő ellen

Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki a cukorbetegségének ismert tünetei ellenére autóba ült, de rosszulléte miatt halálos balesetet okozott - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2023. November 27. 14:15, hétfő | Belföld

Pénteken zárul az év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Néhány napja maradt 850 ezer gépjármű, köztük csaknem 450 ezer személygépkocsi üzembentartójának arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb).