Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2011. November 30. 07:28, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

50 bázisponttal emelte az alapkamatot a magyar jegybank

50 bázisponttal emelte az alapkamatot a magyar jegybank

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 6,5 százalékra emelte a jegybanki alapkamat mértékét, a piacon voltak ennél nagyobb kamatemelési várakozások, de meglepetést nem okozott a jegybank.

A piac most arra figyel, hogy a jegybank milyen kommentárt tesz közzé a kamatemeléssel kapcsolatban, amelyről az OrientPress Hírügynökség azonnal beszámol. A forint egyelőre nem reagált élesen a kamatdöntésre, jelenleg is 309 forintot kérnek egy euróért a bankközin.

A mai döntést megelőzően utoljára 2009 november 24.-től 2009 december 22.-ig volt 6,5 százalék az alapkamat.Simor András jegybank elnök 15 órakor tart sajtótájékoztatót.A piaci szereplőket tehát most az indoklás és a kilátások érdeklik, főként annak fényében, hogy az NGM két új alelnök személyére tett javaslatot, amellyel tovább növekedne a kormány befolyása a tanácson belül. Ez pedig ahhoz vezetne, hogy az infláció mellett az alacsonyabb kamat kérdése és a gazdaságösztönzés is helyet kapna az MNB színpadán.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 13:03, péntek | Belföld

Újra madárinfluenzától mentes Magyarország

Magyarország újra madárinfluenzától mentes, és nem kötelező a baromfikat zártan tartani - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön honlapján.

2022. Augusztus 12. 11:03, péntek | Belföld

A szárazság miatt csökken a csemegekukorica termésátlaga

Ugyan továbbra is Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője, de az idei termésátlagok az aszály miatt, különösen az öntözetlen területeken jelentősen csökkennek,

2022. Augusztus 12. 09:03, péntek | Belföld

A kórházban támadt rá válófélben lévő feleségére egy férfi, letartóztatták

A bíróság elrendelte a letartóztatását egy férfinak, aki a székesfehérvári kórházban rátámadt válófélben lévő feleségére - tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

2022. Augusztus 12. 07:54, péntek | Belföld

Balesetet szenvedett egy siklóernyős a Hármashatárhegyi repülőtér közelében

Siklóernyősöket sodort el a szél a Hármashatárhegyi repülőtér közelében csütörtökön kora este - közölte D. Tóth Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére.