Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Augusztus 14. 18:33, szerda | Belföld

50 éves a Debreceni Virágkarnevál

50 éves a Debreceni Virágkarnevál

Idén ünnepli 50. születésnapját a Debreceni Virágkarnevál, amely mára nemcsak az ország egyik legnépszerűbb fesztiválja, hanem Európa egyik leglátványosabb virágshow-ja is lett.

A jubileumhoz méltóan a város gazdag programsorozattal készül egy héten át, augusztus 14-től 21-ig.

A több mint száz esemény egyik csúcspontja idén is az augusztus 20-i karneváli felvonulás lesz.

A menetben a karneválok történetében a legtöbb, 18 virágkocsi vonul majd végig a városon, melyekhez rekordszámú, egymillió szál friss dáliát használnak fel.

Az elmúlt fél évszázad legemlékezetesebb karneváljait nemcsak a virágkocsik, hanem a művészeti csoportok is színesítik, idén 10 magyar és 17 külföldi csoport mintegy 2000 közreműködővel vesz részt a felvonuláson. A világ minden tájáról érkeznek táncosok Japántól Kolumbián keresztül Itáliáig, összesen 14 nemzet képviseletében.

A virágkarneváli héten Debrecenben ugyan minden a virágokról, a táncról és a zenéről szól majd, de mindemellett további izgalmas programok és különleges látnivalók várják azokat, akik a fesztiválon innen és túl szeretnék Debrecent is felfedezni.

Forrás: turizmus.com

Fotó: VisitDebrecen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba