Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Március 13. 06:55, péntek | Belföld

FRISSÍTVE: 50 kilós világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak Budapesten

FRISSÍTVE: 50 kilós világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak Budapesten

Világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak pénteken reggel 8 órától az I. kerületben – tájékoztatta a Budavári Önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a Kalevala Park építési munkálatai közben az Attila út – Krisztina körút – Szarvas tér által határolt zöld területen második világháborús robbanószerkezetet találtak.

Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér közötti szakaszon), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő közötti szakaszon, továbbá a Tabán parkban a – Czakó utca – Naphegy utca – Rácz Fürdő – Krisztina körút által határolt területen.

Az intézkedés azt jelenti, hogy az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli Pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd. Terelve járnak a lezárt területet érintő tömegközlekedési eszközök is. A zárás kezdete várhatóan reggel 8 óra, de a teljes útzár elrendelésének időpontja a kiürítés függvényében változhat.

A bomba hatástalanítása és elszállítása több órát vesz igénybe, ez alatt a környékre sem gépkocsival, sem gyalogosan nem lehet bejutni. A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk ingatlanaikat. A Budavári Önkormányzat a lakók számára befogadóhelyet nyit a Budavári Művelődési Házban.

A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte: útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra is számítani kell a Tabán környékén. A korlátozás érinti az 56-os és az 56A jelzésű villamos, valamint az 5-ös és a 178-as busz közlekedését is.

Forrás: hirado.hu; origo.hu

Kép: nepszava.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.