Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 08. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

53-an akadtak fenn a határon

53-an akadtak fenn a határon

Ötvenhárom külföldi határsértőt fogtak el a rendőrök szerdára virradóan Szegednél. A furgonokkal szállított külföldiek segítői, négy magyar állampolgár is rendőrkézre került.

A szegedi határrendészek hajnalban állítottak meg egy furgont a szegedi Horgosi úton. A járműből 20 külföldi - 13 afgán és 7 pakisztáni állampolgár - került elő, akik mindannyian illegálisan lépték át a határt. Néhány perccel később egy másik gyanús furgont is megállítottak a közelben a rendőrök. Az luxusautóval kísért járműben 33 határsértőt - 12 pakisztánit, 10 afgánt és egy líbiai állampolgárt - találtak. A két furgont és a kísérő autót is magyarok vezették, őket embercsempészés miatt állították elő. A közelben elfogtak egy robogós férfit is, aki szintén az embercsempészek közé tartozik. 52 külföldivel szemben idegenrendészeti eljárás indult, míg a négy magyarral szemben embercsempészet miatt büntetőeljárást indítottak. Az egyik külföldivel szemben ugyancsak büntetőeljárás indult, mivel a pakisztáni férfi már nem először próbálkozott az illegális határátlépéssel. (lm)

HavariaPress

Címkék: határ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.