Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2010. Október 17. 14:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

58 milliós érték és 9 elfogott ember

58 milliós érték és 9 elfogott ember

Összesen 58 millió forint értékben foglaltak le magyar adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök a napokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az összehangolt akcióban a vámnyomozók 4 helyszínen tartottak házkutatásokat. Összesen 9 embe

A házkutatások alkalmával 2,5 millió forint készpénzt, az ott parkoló autókban pedig 64 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a vámnyomozók. Összesen hat ember működött közre a gyanú szerint a szervezet működtetésében. Hárman a cigaretta beszerzését végezték, a többiek a tárolásban és a szállításban segítettek.

A pénzügyőr nyomozók közben egy információ alapján megállítottak egy Mátészalkáról Jármi irányába tartó teherautót és az azt szorosan követő másik kocsit. A teherautó rakterében 27 ezer doboz adójegy nélküli cigarettát, a mögötte haladó autóban 8 millió forint készpénzt találtak. Az igazoltatás megkezdésekor egy ukrán állampolgár is a helyszínre érkezett, őt és a sofőröket is elfogták, a szállítmányokat, a pénzt és a járműveket is lefoglalták.

Az akcióban összesen elfogott 9 embert gyanúsítottként hallgatták ki jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság miatt. Ezért, ha a bíróság elítéli őket, akár 5 évet is kaphatnak az érintettek.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.