Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 28. 08:18, szerda | Életmód
Forrás: neon.hu

6 tipp, hogy elfogadjanak és tiszteljenek

6 tipp, hogy elfogadjanak és tiszteljenek

Bosszant, hogy mindenki úgy beszél veled, mint egy kóbor kutyával? A tiszteletet nem megszerezni, hanem kiérdemelni kell.

Tiszteld magadat.
A legfontosabb az, hogy hogyan viszonyulsz magadhoz. Ha képtelen vagy pozitívan viszonyulni önmagadhoz, ez az attitűd előbb-utóbb kisugárzik a másokkal való kapcsolatodra is. Mindig, mindenki csak annyira aláz meg, amennyire te hagyod, hogy ezt megtegye. Persze, mindenkinek vannak nehezebb, gyengébb periódusai, de hosszútávon kénytelen vagy elfogadnod és tisztelned önmagadat, ha mások elismerésére vágysz. A kettő egymás nélkül... egyszerűen nem működik.

Légy magabiztos, de soha nem arrogáns.

Sokan összekeverik az egészséges, jó értelemben vett magabiztosságot a nagyképűséggel és az arroganciával. A kettő közötti különbség távolról nézve gyakran igen halvány, pedig a valóságban távol áll a két dolog egymástól: aki nagyképű, az mások felé próbál vetíteni és pózolni, aki azonban magabiztos, az önmaga értékeit kezeli a helyén, ami előbb-utóbb a külvilág számára is érezhetővé válik. A magabiztos embereket mindenki szereti, mert harmóniát árasztanak és jó a kisugárzásuk, a nagyképűség azonban minden esetben elfojtott belső bizonytalanságot takar.

Cikk folytatása...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.