Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. November 22. 06:50, csütörtök | Külföld

71 éve házas a királyi pár

71 éve házas a királyi pár

A brit királyi családban még sosem volt példa ilyen hosszú házasságra. A fejedelmi pár szerint kapcsolatuk egyik legfontosabb összetevője a tolerancia.

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg november 20-án ünnepelték 71. házassági évfordulójukat – írja az Origo a Daily Mail nyomán.

A cikk felidézi:

A pár 1934-ben találkozott, majd öt évvel később, már kamaszként szerettek egymásba.

1947-es esküvőjük után 5 évvel koronázták Erzsébetet királynővé. 1997-es aranylakodalmukon a királynő így nyilatkozott férjéről: Egyszerűen ő az erőm és a támaszom. Fülöp herceg II. Erzsébet toleráns természetét emelte ki:

„Azt hiszem, a fő tanulság az, hogy egy boldog házasságnak elengedhetetlen feltétele a tolerancia. Talán nem tűnik fontosnak, amikor jól mennek a dolgok, de a bajban létfontosságú.”

A királyi párnak négy gyereke született, nyolc unokájuk van.

Forrás: veol.hu

Kép: AFP / FILIPPO MONTEFORTE, Robert MICHAEL, Ronny HARTMANN

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -