Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 24. 14:49, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

8 protokoll tipp az állásinterjúra

8 protokoll tipp az állásinterjúra

A tanulmányok azt jelzik egy állásinterjún elenyésző mértékben befolyásolja a végzettség, hogy kit is választanak az adott munkára. Nagyobb arányban számít, hogy az állásinterjún, hogy viselkedik az alany, milyen a nonverbális kommunikációja, szókincse és gondolat menete. Cikkünkben tippeket olvashatnak arról, hogy milyen apróságokkal juthatunk el az új állásunkig.

1. A megbeszélés vagy állásinterjú előtti napban/napokban mindenképp menjünk el fodrászhoz, legalábbis a lenövést otthon fessük be. Körmök legyenek karban tartva, az ilyen apróságokon manapság nagyon sok múlhat. Tudtátok, hogy a külső megjelenés és a metakommunikáció a benyomás 80%-át tölti ki, és csupán 20 %-ban befolyásolja a munkaadót a mondanivalónk?

2. A ruházatot úgy válasszuk, hogy mi felel meg leginkább a betöltendő állásnak. Tehát, ha te egy kisebb kávézóba megyünk állásinterjúra nem szükséges a kosztüm bevetése. Viszont, ha egy nagy céghez megyünk, ahol irodai munkára jelentkezünk ne adjuk lejjebb, maximum térd fölé érő szoknyánál, kosztüm nadrágnál vagy fekete nadrágnál, egy sima fehér blúz és vékony cipőnél nem túl magas sarokkal. Tudom, hogy imádjuk a nagy táskákat, de ezúttal próbáljunk meg, egy kicsit magunkkal vinni.

3. A cipő legyen elől zárt és lehetőleg egyszínű. De, ha egy fekete-fehéret választasz, akár csak a képen az összeállításban, azzal nincs semmi baj. Lényeg, hogy visszafogott legyen és elegáns. A táskán elgondolkoztam, hogy belefér-e a szettbe, aztán arra jutottam, ha csak nem egy nagy mérvű ügyvédi céghez megyünk, nyugodtan feldobhatjuk ruhánkat egy elegáns de feltűnő színű kis táskával.

4. Nyugodtan sminkeljünk, de ne vigyük túlzásba. Alapozó + natúr fehér szemhéjpúder és egy kis szempillaspirál és már meg is van a tökéletes állásinterjús smink. A hajunk lehetőleg legyen hátrafogva, vagy kontyba kötötve, de semmikép ne essenek a tincsek az arcunkba.

5. Mondanom sem kell, hogy tilos késni, de túl korán érkezni sem érdemes. Mielőtt bemennénk jelentkezni, menjünk el mosdóba és ellenőrizzük le a sminkünket és hogy a fáról nem-e esett valami a hajunkba, kínos lehet.

6. Ha megkérdezik, megkínálhatnak-e valamivel, mindenképp kérjünk egy pohár ásványvizet, ne legyünk nyuszik. A kávéval, capuccinóval babrálva látszana, hogy remeg a kezünk, az édes üdítők (kóla meg ilyesmi) már nem elegáns.

7. Amikor az irodába lépünk álljunk meg és mosolyogva köszönjünk. Mondjuk a nevünket és várjuk meg, hogy aki fogad minket, a kezét nyújtsa. Ha a fogadó férfi, akkor nézzünk rá a kezére vagy végső esetben mi nyújtsunk kezet.

8. Ne tegeződjünk, kivétel, ha a fogadó fél is letegez minket. Abban az esetben, ha lehetőségünk nyílik a nevén szólítani a fogadót beszélgetést közben tegyük meg, bizalmi kapcsolatot indít el. Az elején mindenképp valami dicsérettel kezdjük a cégre irányulóan vagy legalábbis érzékeltessük, hogy ismerjük a céget. Emlékeztek mit mondtam a metakommunikációról az elején? Fontos, hogy oda figyeljünk mozdulatainkra. Ne vakargassuk a fejünk, az orrunk, ne igazítgassuk a szemüvegünket. Ezek negatív feltételezésekhez vezethetnek. Ne legyünk túl szerények, de nagyképűek se objektíven meséljünk magunkról, terveinkről. Kerüljük a szóismétlést és az én-el kezdődő mondatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.