Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. December 19. 13:38, kedd | Belföld

80 éves lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2018-ban

80 éves lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2018-ban

A \"Mezítláb a réten\" - születésnapi koncert és nyitóeseménnyel indul a jubileumi programsorozat Budapesten, a festő Margitszigeten, 2018. június 9 én szombaton, 19 órától.

Ünnepeljük közösen ingyenes nagykoncerttel, keringő világrekord-felállítással és a nyár fényeivel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. születésnapját!

1938-ban, éppen 80 éve nyitotta meg kapuit a Budapesti Nyári Fesztivál központi helyszíne, a nagy múltú Margitszigeti Nagyszínpad. Ennek alkalmából nemcsak a színpadon készülünk kivételesen színes programsorozattal, hanem annak közvetlen környezetében is ingyenes közösségi eseményekkel köszöntjük a jubiláló színpadot, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a minőségi kulturális kikapcsolódás élményét.

Az ünnepi évad nyitóünnepsége kiköltözik a budapestiek egyik legkedveltebb szabadidős helyszínére, a Margitszigeti Nagyrétre, hogy a Magyar Állami Operaház Zenekara és az Eurovíziós Dalverseny-győztes hegedűvirtuóz-énekes, a mindig fergeteges hangulatot keltő Alexander Rybak ingyenes nyitókoncertjén gyerekekkel, fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt együtt ünnepelhessük meg ezt a szép évfordulót. A kivételes kisugárzású zenész 2016-ban sztárvendégként közreműködött a Margitszigeti Szabadtéri Színpad első Virtuózok Örömünnep-koncertjén, és most visszatér, hogy a színház születésnapja alkalmából ismét megajándékozza a budapesti közönséget egyedi játékával.

Állítsuk fel együtt a közös keringőzés világrekordját! A legnépszerűbb tánczenékből és közkedvelt zeneművekből összeállított műsor keretein belül kísérletet teszünk az egyszerre legtöbben keringőzők világrekordjának felállítására is, az este végén pedig a résztvevőkkel együtt engedjük útjára a nyár fényeit, hogy bearanyozzák a budapesti nyári éjszakát.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az elsőként regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolunk ki!

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara
Sztárvendég: Alexander Rybak, hegedűvirtuóz
Karmester: Héja Domonkos

Sztárvendég: Alexander Rybak

A PROGRAM INGYENES,1-99 éves korig ajánlott.

A programokról itt olvashat:

https://www.szabadter.hu/margitszigeti-szabadteri-szinpad

Forrás: szabadter.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.