Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2018. Szeptember 07. 09:03, péntek | Külföld

800 méteres szakadékba zuhant egy tinédzser szelfizés közben

800 méteres szakadékba zuhant egy tinédzser szelfizés közben

Szerdán a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban kirándult egy izraeli fiatal, amikor egy rossz mozdulat miatt meghalt. Szelfizni szeretett volna, de megcsúszhatott, és így egy 800 méteres szakadékba zuhant – írja a Fox News.

A 18 éves Tommer Frankfurter Jeruzsálemből két hónapra az Egyesült Államokba utazott, ahol meghalt – számolt be az izraeli sajtó. A fiatal egy szikláról csúszhatott le a Yosemite Nemzeti Parkban. Feltehetően éppen szelfizni szeretett volna.

Az Izrael Timesnak nyilatkozott az izraeli külügyminisztérium egyik munkatársa, aki elmondta, hogy Frankfurter édesanyja megerősítette fia halálát. A minisztérium közölte, hogy visszaszállítják a fiú holttestét Izraelbe.

A Yosemite Nemzeti Parkban már nem először történt hasonló eset.

Júniusban két hegymászó halt meg. Mind a ketten egy kötélre voltak rögzítve, így akarták megmászni az egyik sziklát, de valamelyikük megcsúszhatott, így mindketten szörnyethaltak.

Egy másik túrázó májusban halt meg, miközben a festői szépségű Half Dome csúcsra mászott.

Forrás: origo.hu

Fotó: Upper Cathedral Lake/ Yosemite Nemzeti Park / Twitter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.

2024. Május 22. 07:28, szerda | Külföld

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt