Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 12. 12:33, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

Nagyszabású hajsza indult a déljapáni Hirosima városában egy veszélyes elítélt után, aki egy szál kincstári fehér jégeralsóban szökött meg börtönéből.

Az iskoláknak azt tanácsolták, hogy elfogásáig a gyerekek csak felügyelt csoportokban menjenek-utazzanak az iskolába és onnan haza.

Csaknem 800 rendőr eredt a nyomába szerdán a kínai származású Li Kuo-linnek, akit azért ítéltek 23 évi börtönbüntetésre 2005-ben, mert rálőtt egy rendőrre, és ellopott egy rendőrautót – közölte másnap a hirosimai prefektúra rendőrsége. Házról házra járnak a férfi fényképével, és személyleírását feltették az internetre is. Li állítólag az udvari torna alkalmával vált le társaitól, és két falon átmászva szökött meg.

Sajtótudósítások szerint a második, öt méter magas falon úgy juthatott túl, hogy ott javítási munkák miatt szerelőállvány volt, ráadásul a térfigyelő kamerákat is lekapcsolták a munkálatok idejére.

A hirosimai börtönből még sohasem szökött meg fogoly – mondta újságíróknak egy büntetés-végrehajtási illetékes név nélkül, mert nem volt engedélye beszélni a sajtóval. Nakagava Tadaaki, az igazságügy-minisztérium egyik büntetőügyi tisztségviselője azt közölte, hogy utoljára 1989-ben volt szökés egy japán börtönből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.