Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2011. Január 14. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

80 ezer EMFESZ-es a Főgáznál

80 ezer EMFESZ-es a Főgáznál

A Főgáz csütörtöktől 75-80 ezer egykori EMFESZ-ügyfelet vesz át, legalább 90 napra - hangzott el a Főgáz sajtótájékoztatóján. A Főgáz a Tigáz szolgáltatási területén látja el az EMFESZ korábbi fogyasztóit gázzal, míg a Tigáz a

A Főgáznak a megnövekedett ügyfélkör miatt a következő 90 napban 90 millió köbméterrel több földgázt kell eljuttatnia a felhasználókhoz - mondta csütörtökön a társaság vezérigazgatója. Koncz László hozzátette: a másik két szolgáltató területén lévő ügyfeleket azért nem kívánták most megszerezni, mert jelenlegi kapacitásaik nem lettek volna elegendőek a biztonságos ellátásra. A vezérigazgató arra kérte az új ügyfeleket, hogy engedjék be otthonukba az igazolvánnyal rendelkező gázóra-leolvasókat, a pontos adatok rögzítése érdekében. Az ügyfeleknek egyéb tennivalójuk nincsen.

A Főgáz azért tett ajánlatot a Tigáz ellátási területére, mert annak egy része amúgy is az agglomerációhoz tartozik, illetve tulajdonosi átfedések által az Émász már kiépített ügyfélszolgálati hálózatát tudják használni - így nincs jelentős többletköltsége az érintett ügyfélkör hosszú távú ellátásának sem. A Főgáz azért nem tudta a fővárosi EMFESZ ügyfelekért folytatott árversenyt megnyerni, mert a Tigáz irreálisan alacsony árat kínált - mondta a Főgáz vezérigazgatója.

Az Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft., azaz az EMFESZ működési engedélyét csütörtöki hatállyal függesztette fel 90 napra a Magyar Energia Hivatal. A társaságnak súlyos anyagi gondjai vannak, több gáznagykereskedő milliárdokat követel tőle. Az EMFESZ Kft.-nek összesen csaknem 307 ezer fogyasztója volt.

A Magyar Energia Hivatal hétvégén választotta ki azokat a szolgáltatókat és kereskedőket, amelyek átveszik az EMFESZ ügyfeleit. Ennek értelmében csütörtök reggeltől az ügyfeleket az E.ON és a GDF SUEZ, illetve a Tigáz és a Főgáz látja el. A Tigáz szolgáltatási területein a Főgáz, míg a fővárosban a Tigáz veszi át az EMFESZ ügyfeleit. Az E.ON és a GDF SUEZ a saját szolgáltatási területein látja el földgázzal az EMFESZ korábbi fogyasztóit.

Ha az EMFESZ az előírt határidőre - március közepére - rendezi pénzügyeit, akkor megszüntethetik felfüggesztést és a társaság újra elkezdhet ügyfeleket toborozni. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

2024. Július 29. 08:09, hétfő | Belföld

Indul a Digitális Állampolgárság Program

Indul a Digitális Állampolgárság Program, ősztől egyre több ügyet lehet mobiltelefonról intézni, s már lehet előregisztrálni a kormányablakokban

2024. Július 29. 08:08, hétfő | Belföld

Zömében derült, napos idő várható a héten

A héten derült, napos idő várható, csütörtöktől zivatarok is érkezhetnek - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül