Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Augusztus 02. 08:20, péntek | Bulvár

821 millió forintnyi dollárba kerül Katy Perrynek lekoppintott dala

821 millió forintnyi dollárba kerül Katy Perrynek lekoppintott dala

Az énekesnő ügyvédei fellebbeztek az ítélet ellen.

Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című 2013-as slágeréhez- írta meg a hét elején az MTI. Az ítélet szerint az énekesnő Flame Joyful Noise című 2008-as dalának egyes elemeit használta dalához.

Csütörtökre a bíró azt az összeget is meghatározta, melyet az énekesnőnek és kiadójának kártérítésként fizetnie kell az eredeti dal előadójának.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Katy, producere, Dr. LUke, és a kiadó, összesen 2.78 millió dollárral tartozik a dal írójának, eredeti nevén Marcus Graynek és a többi felperesnek. A legnagyobb rész a Capitol Recordsot terheli, Perrynek fél millió dollárral kellene hozzájárulnia a kárpótláshoz.

Gray először 2014-ben perelte be Perryt a szerzői jog megsértéséért. Az amerikai énekesnő a per során azt mondta, a Dark Horse teljesen eredeti, saját mű és hogy a rappert egyáltalán nem ismerte. Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt.

A felperes és a bíróság azonban máshogy látta. Katy ügyvédei most újabb indítványt nyújtottak be, mely szerint nincs olyan esküdtszék, amely a szerzői jogok megsértése mellett döntene a meglévő bizonyítékok alapján, mely még megsemmisítheti a mostani döntést.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.