Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Augusztus 02. 08:20, péntek | Bulvár

821 millió forintnyi dollárba kerül Katy Perrynek lekoppintott dala

821 millió forintnyi dollárba kerül Katy Perrynek lekoppintott dala

Az énekesnő ügyvédei fellebbeztek az ítélet ellen.

Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című 2013-as slágeréhez- írta meg a hét elején az MTI. Az ítélet szerint az énekesnő Flame Joyful Noise című 2008-as dalának egyes elemeit használta dalához.

Csütörtökre a bíró azt az összeget is meghatározta, melyet az énekesnőnek és kiadójának kártérítésként fizetnie kell az eredeti dal előadójának.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Katy, producere, Dr. LUke, és a kiadó, összesen 2.78 millió dollárral tartozik a dal írójának, eredeti nevén Marcus Graynek és a többi felperesnek. A legnagyobb rész a Capitol Recordsot terheli, Perrynek fél millió dollárral kellene hozzájárulnia a kárpótláshoz.

Gray először 2014-ben perelte be Perryt a szerzői jog megsértéséért. Az amerikai énekesnő a per során azt mondta, a Dark Horse teljesen eredeti, saját mű és hogy a rappert egyáltalán nem ismerte. Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt.

A felperes és a bíróság azonban máshogy látta. Katy ügyvédei most újabb indítványt nyújtottak be, mely szerint nincs olyan esküdtszék, amely a szerzői jogok megsértése mellett döntene a meglévő bizonyítékok alapján, mely még megsemmisítheti a mostani döntést.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.