Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Március 24. 06:27, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

89 kiállító, 1500 állásajánlat a HVG Állásbörzén

89 kiállító, 1500 állásajánlat a HVG Állásbörzén

A tavaszi HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapokon 89 kiállító állás- és képzési ajánlatai közül válogathatnak az érdeklődők a SYMA Rendezvényközpontban. A csaknem 1500 konkrét állásajánlat mellett az érdeklődők fe

A helyszínen számtalan szakmai program kedvez azoknak, akik szeretnének álláskeresési tanácsokat kapni vagy éppen szélesítenék szakmai látókörüket, és megismernék, milyen munkavégzési alternatívát kínálnak számukra az őket kereső vállalatok.
A szakmai programok közül kiemelkedik az Én, mint márka, avagy tedd magad eladhatóvá! című, friss HVG kiadvány bemutatójával összekötött kerekasztal-beszélgetés, ahol március 25-én John Purkinssel, a könyv szerzőjével Liptai Gabriella, a Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások üzletág kommunikációs vezetője, Budaházy Árpád, a HVG Könyvek kiadóvezetője és Hajdú Zoltán, a Smart Staff Kft. ügyvezetője beszélget. A kerekasztal témája a könyv apropóján olyan aktuális kérdéseket boncolgat, amelyekből az álláskeresésre, állásinterjúkra készülő látogatók is ihletet meríthetnek. Szó lesz többek között az önmarketing és az életcél jelentőségéről.
Külön programmal készül a börze az informatikusok, a mérnökök és a pénzügyi terület iránt érdeklődő látogatók számára. Az informatikusok a Nav N Go, a Microsoft Magyarország, az IT Services Hungary, a BalaBit IT Security és az IBM tolmácsolásában ismerhetik meg a szakmát és az abban rejlő lehetőségeket. A gazdasági vonalat a Közép-európai Egyetem szakértője, Vörös Tibor Üzleti szimuláció az oktatásban című előadása erősíti, amely mellett az érdeklődők a pénzügyi tanácsadási szimulációban is kipróbálhatják az elméleti tudásukat. A hazai mérnöki karrierlehetőségeket a Samsung, a Siemens, a Mercedes, a Nokia Komárom és az AUDI előadásaiból, valamint a fiatal mérnökkutatók tudományos munkájának bemutatóiból és Barnaföldi Gergely Gábor fizikus Magyar kutatók a CERN-ben című izgalmas beszámolójából ismerhetik meg.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

(www.edupress.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.