Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 12. 10:36, péntek | Külföld
Forrás: ujasz.hu

90 szúrást ejtett nyolc hónapos csecsemőjén a kínai anya

90 szúrást ejtett nyolc hónapos csecsemőjén a kínai anya

Leginkább a csöppség arcát szurkálta össze az ollóval.

A nyolc hónapos Xiao Bao-ra nagybátyja talált rá, egy vértócsa közepén. Mint kiderült, a gyermeket saját édesanyja szurkálta össze egy ollóval, miután az megharapta őt szoptatás alatt. A kicsi sebeit összesen 100 öltéssel varrták össze, az anya a jelentések szerint épelméjűnek mondható.

A csecsemő a kelet-kínai Jiangsu tartományban él anyjával, és két nagybátyjával. Ez utóbbiak szemét újrahasznosításból tartják fenn a családot. A súlyos sebesült csecsemővel az egyik nagybácsi rohant a kórházba, miután vérbe fagyva rátalált otthon, az udvaron.

A gyermek anyja később bevallotta, hogy ő szurkálta össze a kicsit. A szomszédok a hírek szerint régóta kérik a helyi önkormányzattól, hogy vegyék el anyjától a gyermeket, de eddig semmi sem történt az ügyben, a vizsgálatok alapján épelméjűnek mondták ki az anyát.

Kínában a mentális betegségekben szenvedők sosem kapnak megfelelő orvosi ellátást, vagy szakmai segítséget, maga a téma is egyfajta tabunak számít a több mint egymilliárdos lélekszámú országban, ahol a becslések szerint legalább 173 millió ember szorulna szakember segítségére, mentális problémák miatt.

Címkék: bűnügy, kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.