Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2013. Július 12. 10:36, péntek | Külföld
Forrás: ujasz.hu

90 szúrást ejtett nyolc hónapos csecsemőjén a kínai anya

90 szúrást ejtett nyolc hónapos csecsemőjén a kínai anya

Leginkább a csöppség arcát szurkálta össze az ollóval.

A nyolc hónapos Xiao Bao-ra nagybátyja talált rá, egy vértócsa közepén. Mint kiderült, a gyermeket saját édesanyja szurkálta össze egy ollóval, miután az megharapta őt szoptatás alatt. A kicsi sebeit összesen 100 öltéssel varrták össze, az anya a jelentések szerint épelméjűnek mondható.

A csecsemő a kelet-kínai Jiangsu tartományban él anyjával, és két nagybátyjával. Ez utóbbiak szemét újrahasznosításból tartják fenn a családot. A súlyos sebesült csecsemővel az egyik nagybácsi rohant a kórházba, miután vérbe fagyva rátalált otthon, az udvaron.

A gyermek anyja később bevallotta, hogy ő szurkálta össze a kicsit. A szomszédok a hírek szerint régóta kérik a helyi önkormányzattól, hogy vegyék el anyjától a gyermeket, de eddig semmi sem történt az ügyben, a vizsgálatok alapján épelméjűnek mondták ki az anyát.

Kínában a mentális betegségekben szenvedők sosem kapnak megfelelő orvosi ellátást, vagy szakmai segítséget, maga a téma is egyfajta tabunak számít a több mint egymilliárdos lélekszámú országban, ahol a becslések szerint legalább 173 millió ember szorulna szakember segítségére, mentális problémák miatt.

Címkék: bűnügy, kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Külföld

Navalnij - Az ukrán hírszerzés szerint természetes halált halt az orosz ellenzéki politikus

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét - közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

2024. Február 25. 08:41, vasárnap | Külföld

Román miniszterelnök: Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája

Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája - jelentette ki Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Navalnij - Több mint 65 ezren támogatják a hágai orosz nagykövetségnek helyt adó utca elnevezését Alekszej Navalnijról

A hágai orosz nagykövetségnek otthont adó utcát nevezzék el Alekszej Navalnijról, sarkvidéki börtönében a múlt héten tisztázatlan körülmények közt elhunyt orosz ellenzéki politikusról

2024. Február 24. 06:00, szombat | Külföld

Volodimir Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő