Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2014. December 10. 13:22, szerda | Életmód
Forrás: MTI

A 18-59 évesek 73 százaléka fogyaszt csokoládét hetente legalább egyszer egy felmérés szerint

A 18-59 évesek 73 százaléka fogyaszt csokoládét hetente legalább egyszer egy felmérés szerint

A 18-59 éves magyar lakosság közel háromnegyede fogyaszt csokoládét hetente legalább egyszer, 13 százalékuk minden nap - derül ki az NRC piackutató felméréséből.

A vizsgált korosztály 98 százaléka fogyaszt valamilyen rendszerességgel csokoládét, amely fejenként, évente és átlagosan 3,2 kilogrammot jelent. Ez a mennyiség az európai átlag fele, de az Egyesült Államokban mért 5,5 kilogrammos átlagtól is jócskán elmarad. A megkérdezettek csupán 1 százaléka válaszolta azt, hogy egyáltalán nem fogyaszt csokoládét.
A nők fele válaszolta azt, hogy rossz kedv esetén csokoládéval próbálja magát felvidítani, de minden ötödik férfi is nassolással próbál jobb kedvre derülni. A férfiak 29 százalékára inkább jellemző, hogy főként akkor fogyasztanak csokoládét, ha éppen találnak otthon. A táblás csokoládé vásárlását a férfiak 21 százalékának, míg a nők csupán 8 százalékának sikerül elkerülnie.
A magyarok kétharmada gondolja, hogy a mérsékelt csokoládéfogyasztás jótékony hatással van egészségükre. A kutatásban résztvevők 45 százaléka nincs tisztában azzal, hogy milyen kakaótartalmú csokoládét fogyaszt. A magukat egészségtudatosabbnak tartó felsőfokú végzettségűek inkább vásárolják a 60 százalék feletti kakaótartalmú édességeket, míg a 30 év alatti korosztály - akikre kevésbé jellemző az egészségtudatosság - a töltött csokoládékat és fehér csokit részesíti előnyben.
A kutatás vizsgálja a lakosság szaloncukor fogyasztását is. A karácsonyi időszakban a legtöbben - a megkérdezettek 32 százaléka - a zselés ízesítést választja, de népszerű még a marcipános (16 százalék), kókuszos (21 százalék) és a karamellás (11 százalék) is. A megkérdezettek 17 százaléka fogyaszt több mint 50 darabot. A legtöbben (39 százalék) 11-30 darabot esznek meg az ünnepek alkalmával, és csak 3 százalék vallotta azt, hogy egyáltalán nem szereti a szaloncukrot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.