Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2020. Október 27. 17:38, kedd | PR
Forrás: (x)

A 365-ös szinten stagnál a forint de bármikor jöhet a lejtő

A 365-ös szinten stagnál a forint de bármikor jöhet a lejtő

A 365-ös szinten stagnál a forint napok óta. Nincs messze az áprilisi rekord szint. A magyar deviza az euróhoz viszonyítva október 12 óta romlásnak indult újra.

Az akkori 356-os szintről néhány nap alatt, október közepére 365 -ig gyengült.

A héten kedd reggel 8 órára az előző napi záráshoz képest 0.23%-ot gyengült a forint az euróval szemben és így lett 364 forint és 28 fillér az euró.

A dollárhoz képest 0.42%-ot gyengült a hazai fizetőeszköz, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 307 forintba és 83 fillérbe kerül. A forint a dollárral szemben napok óta 310-as szint alatt maradt, mert a borongós hangulat ellenére a dollár nem kapott most érdemben erőre a vezető devizákkal szemben.

A frankhoz viszonyítva 0.28%-ot gyengült a magyar deviza, így a reggeli órában egy svájci frankért 339 forintot és 49 fillért kell adni a nemzetközi devizapiacon.

Az angol fonthoz viszonyítva 0.29%-ot gyengült, így 401 forint 22 fillért ér 1 font sterling.

A régióban a lengyel zloty a forinthoz hasonlóan 0.28%-ot gyengült az dollárhoz képest, a cseh korona pedig 0.27%-ot gyengült. Így 1 dollár 3.87 zlotyért vagy 23.06 cseh koronáért vehető meg.

A feltörekvő piaci devizák közül a líra 0.21%-ot erősödött a dollár ellenében és 1 USD értéke 3.87 török líra, míg a Dél-afrikaiak fizetőeszköze 0.11%-os gyengülést mutatott, amivel jelenleg egy dollár 16.19 dél afrikai randot ér.

Az euró-dollár árfolyam a reggeli órában 1.18 körül járt, tehát stagnált az euró a dollárral szemben.

A cseheknél már országos lezárást fontolgatnak és a lengyeleknél is korlátozó intézkedésekről döntöttek, de mindez most nem gyengítette jelentősen sem a cseh koronát sem a zlotyit az euróval szemben.

A piac a koronavírus okozta gazdasági kilátások rontó hatását részben már beárazhatta, de ezzel együtt is benne van a levegőben az, hogy tovább esnek a feltörekvő devizák, így a forint is tovább gyengülhet. Az elmúlt napok mozgása a régióban stabilnak tekinthető mindamellett, hogy a vezető európai és amerikai tőzsdék a hét elején jelentősen estek, a járvány miatt bevezetett korlátozások hatásaként. Az amerikai fertőzéses esetszám is rekordot döntött.

A feltörekvő deviák közül a régióban a török líra gyengült csak jelentősen, amiben szerepet játszik a francia országban egy tanár ellen elkövetett brutális gyilkosság körül kialakuló nemzetközi helyez, amelyben a török és francia államfő szóváltásba keveredett.

Címkék: árfolyam, deviza, euró, euro, forint

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 18:21, kedd | PR

Így indulhat újra edzőtermed a koronavírus után

Előbb, vagy utóbb, de egyszer vége lesz a járványnak, és sok edzőterem, illetve fitnesz stúdió tulajdonosai már most azon gondolkodnak, hogy hogyan népszerűsítsék létesítményeiket a testmozgás szerelmesei számára.

2021. Május 10. 09:20, hétfő | PR

Biztonság négy keréken – a gurulóállványokról

A kisebb-nagyobb építési és ehhez kapcsolódó munkák esetén sokszor kell az ég felé törnünk és több méteres magasságokban végezni a munkánkat.

2021. Április 28. 07:35, szerda | PR

Bútorfelújítás házilag: tippek és trükkök

Nagyobb átalakítások vagy felújítás alkalmával sokan úgy gondolják, hogy ki kell dobni a meglévő bútorokat, és újakat kell beszerezni.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.