Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Augusztus 14. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A Balatonba fulladt egy gyerek és az őt menteni próbáló felnőtt

A Balatonba fulladt egy gyerek és az őt menteni próbáló felnőtt

Vízbe fulladt egy vízibicikliről a Balatonba esett 14 éves fiú, valamint a mentésére induló 54 éves férfi a Balatonlelle és Balatonboglár közötti vízterületen.

- tájékoztatta Bagyó Sándor, a mentésben részt vevő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke az MTI-t csütörtökön.

Két pedagógus a nagyszakácsi gyermekotthonból hét gyerekkel indult vízibiciklizni csütörtök délután a balatonlellei közforgalmú kikötőtől nyugatra eső szabadstrandon. Szándékuk szerint a kisvízben szerettek volna maradni, a víz azonban a strand egy rövid szakaszán, egy használaton kívüli kikötő vonalában hirtelen mélyülni kezd. Az egyik, kellő vízbiztonsággal nem rendelkező gyerek valószínűleg itt került a vízbe a vízibicikliről, majd elmerült. A közelben tartózkodó egyik férfi a segítségére sietett, de hamarosan ő is elmerült.

A két eltűnt személy megmentéséért mindenki megmozdult. A kiérkező sürgősségi mentőhajó személyzete koordinálta a mentést, a helyi vízi mentőkkel csatárláncba állította a fürdőzőket az egyébként sekély víz átfésülésére. Ők találtak rá az elmerült gyerekre és férfira is, mire megérkezett a helyszínre a vízi rendőrség, két mentőautó, a gyermekmentő és egy mentőhelikopter is. A nagy erőkkel megkezdett újraélesztés egyik esetben sem járt sikerrel.

Helyi információk szerint a vízibicikli-kölcsönző az ilyenkor szokásos gyakorlat szerint felhívta a figyelmet a veszélyekre. Felkínálta a mentőmellényeket is, de a vízibiciklis csoport nem vette igénybe azokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.