Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2013. Augusztus 22. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: orientpress

A bántalmazott állatok iránt nagyobb szimpátiát érzünk, mint embertársainkért

A bántalmazott állatok iránt nagyobb szimpátiát érzünk, mint embertársainkért

Az emberek nagyobb empátiát éreznek a bántalmazott kutyák iránt, mint felnőtt embertársaik iránt – állítja egy új tanulmány, amelyről a livescience.com számol be. Ugyanakkor a gyerekek és az állatok iránti empátia megegyezett egymással.

A tanulmány keretében 240 főiskolai hallgatót kértek meg, hogy olvassanak el egy brutális verésről szóló kitalált hírt. Négy különböző cikket írtak, amelynek története ugyanaz volt, csak az áldozatok voltak mások: gyerek, 30 év körüli felnőtt, kölyök kutya, illetve egy 6 éves kutya. A résztvevőket ezután megkérdezték az áldozatok iránt érzett empátiájuk mértékéről.

Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők nagyobb empátiát éreztek a bántalmazott gyerekek, a kölykök és az idősebb kutyák iránt, mint azt tették felnőtt embertársaikkal szemben. Azt találták tehát, hogy a gyerekek, valamint az állatok iránt nagyobb empátiát éreznek az emberek, mint a felnőttek iránt. Jack Levin, a kutatást vezető szociológus szerint ennek oka, hogy az emberek úgy látják, hogy a felnőttek meg tudják védeni magukat, míg a felnőtt kutyák ugyanolyanok, mint kölykeik, csak éppen nagyobbak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.