Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 18. 08:52, kedd | PR
Forrás: (x)

A biotin (B7-vitamin) jótékony hatásai

A biotin (B7-vitamin) jótékony hatásai

Serkenti a haj növekedését és visszafordítja a hajhullást. A biotin egy B-vitamin, amelyet gyakran ajánlanak a haj egészségére.

Mivel a biotinhiány a haj elvékonyodásához vezethet, sokak szerint a biotintartalmú étrend-kiegészítők szedése vagy a biotinnal dúsított hajápoló termékek használata sűrítheti a hajat, és serkentheti a haj és a köröm növekedését. Cikkünkből megtudhatod, hogy mi az a biotin és miért segíthet a gyors hajnövesztésben.

A biotin jótékony hatásai

Fontos szerepe van az anyagcserében

A biotin egy létfontosságú vitamin, ami azt jelenti, hogy a szervezetnek szüksége van erre a mikrotápanyagra a megfelelő működéshez. Az élelmiszerekkel bevitt biotin segít a szervezetnek abban, hogy az elfogyasztott táplálékot (fehérjét, szénhidrátot és zsírt) energiává alakítsa.

Segíti a hajnövekedést és csökkenti a hajhullást

Amellett, hogy nélkülözhetetlen szerepet játszik az anyagcsere-folyamatokban, a biotin a hajra gyakorolt pozitív hatásairól is jól ismert.

Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy bizonyítottan javítja a szervezet keratin-ellátottságát, ez az anyag pedig a hajunk és a körmünk legfőbb építőeleme.

A kutatások azt mutatják, hogy a biotin javítja a haj egészségét - beleértve a fényt és a volument azoknál a nőknél, akik ritkuló hajjal küzdenek.

Így ha megfelelő mennyiségű biotint viszünk be a szervezetünkbe, akkor hozzájárulhatunk ahhoz, hogy hajunk és körmünk gyorsabban és egészségesebben nőjön.

Ha esetleg olyan tüneteket tapasztalsz (hajhullás, a haj elvékonyodása, fakóvá válása, kiütések), melyek biotinhiányra is utalhatnak, multivitaminokkal vagy kimondottan hajerősítő táplálékkiegészítőkkel is pótolhatod.

Erősíti a körmöket és szépíti a bőrt

A kutatások azt is kimutatták, hogy a biotin javítja a bőr hidratáltságát, simaságát és megjelenését. Emellett egyes tanulmányok szerint a biotin erősíti a körmöket, és gyorsítja azok növekedését. A biotin ezért rendszeresen fogyasztva sokoldalúan kiegészítheti a szépségápolási rutinodat.

Hogyan vihetsz be több biotint a szervezetedbe?

Ha biotinhiányra gyanakszol, a problémát elsősorban egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással tudod orvosolni, hiszen a változatos táplálkozás során a szervezeted számára elegendő biotint tudsz elfogyasztani.

Biotinban gazdag például a spenót, a brokkoli a szója, a karfiol és a tejtermékek.

Amennyiben mégis úgy érzed, hogy ez nem elegendő szerencsére ma már többféle biotint tartalmazó táplálékkiegészítő létezik, amelyek közül egészen biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet. A legtöbb multivitamin tartalmaz biotint, de ha célzott segítségre van szükséged, kaphatóak kimondottan a hajad erősítésére szolgáló táplálékkiegészítők, melyek fő alkotóeleme a biotin, így nagyobb mennyiségben tartalmazzák azt, mint a multivitaminok.

Kaphatóak kapszula és tabletta formájában is, de ha valami izgalmas és finom alternatívát keresel, a Vitaful Happy Hair Hajvitaminja tökéletes választás lehet számodra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.